Megújult a Barlangfürdő környéke, megszépült Miskolctapolca ősparkja

by Kassay Tamás

Miskolc és környéke Magyarország Svájca lehetne, igazi csodák gyűjtőhelye a környék. Most sikerült újabb lépést tenni előre, ugyanis megújult és megszépült Miskolctapolca ősparkja, ami mókusaival, virágos sétányaival minden korosztály számára vonzó kirándulási helyszín.

Megújult a Barlangfürdő környéke

Miskolctapolcát méltán tekintik a miskolci turizmus ékkövének, ennek ellenére hosszú évtizedek óta nem voltak komolyabb fejlesztések a területen, egészen a tavalyi évig, amikor komplex, sokrétű rekonstrukciós munkák kezdődtek. A munkálatok most fejeződtek be, de az már akkor is jól látszott, mikor még itt-ott dolgoztak a szakemberek, hogy a látogatók már „félkészen” is imádták az újjászületett Miskolctapolcát. A sétányok szinte mindig tele voltak, a vadonatúj utcabútorokat, az új padokat és asztalokat azonnal birtokba vették a látogatók, ahogyan a csónakázótó mellett kialakított kilátó- és pihenőteraszok is rögtön megteltek élettel.

Miskolctapolcán megújult a park a Barlangfürdő szomszédságában, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, csaknem 30 ezer új növényt ültettek el a területen, miniatűr bronzszobrok és fa játék-szobrok várják a legkisebbeket és szüleiket, és hosszú évek hiányosságát pótolva mostantól kulturált, vadonatúj komfortpont, mosdó és wc szolgálja majd a látogatók kényelmét.

Megújultak a park hídjai is, az egyiken megőrizve a sokak kedvencének számító mókus-szobrokat. Épült három kisebb és három nagyobb új pavilon, amely elárusító- és szolgáltatóhelyként működik majd, bérlőiket pedig nyílt pályázaton választják majd ki.

A csaknem 2500 köbméternyi iszaptól „megszabadított” csónakázó tavon  egy új csónak, három szintén új vízibcikli, és egy igazi különlegesség, egy baldachinos, romantikus lánykérésekre is alkalmas csónak is várja az ide érkezőket. A tó iszapmentesítésére már nagy szükség volt, a mederben ugyanis az iszapréteg vastagsága helyenként elérte a 80-100 centimétert.

A rekonstrukció munkálatok teljes költsége csaknem 960 millió forintot tett ki, a miskolciak és a turisták pedig már birtokba is vették a megújult, még zöldebb és még szebb Miskolctapolcát. 

Miskolc és környéke a gasztronómia fellegvára is

Aki kevésbé ismerős a környéken, annak mondom, hogy a gasztronómia szerelmesei számára igazi kuriózumokat tartogat Miskolc és vonzáskörzete. Számos Michelin-tányér ajánlással rendelkező és egyéb okból is kiváló hely várja szeretettel és jobbnál-jobb fogásokkal a vendégeket, mutatok néhány példát:

  • Végállomás Bistorant, Miskolc
  • Pizza, Kávé, Világbéke, Miskolc
  • Desszertem, Miskolc
  • Ristorante Toscana Paradiso, Nyékládháza
  • Anyukám mondta, Encs
  • zip’s sörözők, Miskolc

Az Anyukám mondta, a Végállomás és a Desszertem Michelin ajánlás szint, nagyon magas minőséget képvisel, a Toscana Paradiso és a Világbéke pedig olaszos vonalon viszi a prímet a megyében, külön-külön a saját stílusában.

Miskolc és környéke tehát a gasztronómia szerelmeseinek is remek úti cél!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben