Gyulai Várfürdő fejlesztés 3 milliárd Kisfaludy program csúszda

Nagyobb vízfelület és több élményelem a Gyulai Várfürdő gyermekrészlegében

by Kassay Tamás

A Gyula Televízió Híradójában számoltak be arról, hogy 2021. december elsején elkezdődött a “Gyermekparadicsom” megújítása a Gyulai Várfürdő területén. A beruházás egy 2019-2030 között tartó fejlesztési koncepció alapján zajlik, amelyet még 2018 decemberében fogadott el a gyulai képviselő-testület.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program segítségével, nemzeti forrásból biztosított a kormány forrásokat, többek között a fürdő felújítására. 2019 áprilisában egy két körös pályázat első körét megnyerték. Ez egy előzetes megvalósíthatósági tanulmányt finanszírozott meg. Ez alapján 2021 januárjában 2,9 milliárd forintot nyert a fürdő a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program révén.

A polgármester szerint, a Gyulai Várfürdőnek is folyamatosan alkalmazkodnia kell a vendégek igényeihez, akik szeretik az újdonságokat, a korszerű, esztétikus környezetet.

Kun Miklós, a létesítmény ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a Gyulai Várfürdő stratégiai célja az, hogy megőrizze piaci pozícióját. Ehhez komoly fejlesztésekre van szükség, hiszen Magyarország mellett a határon túl is fürdőberuházások zajlanak.

  • Spray park (legkisebbeknek)
  • kisgyerek pancsoló rész (óvodásoknak)
  • 11 méter magasról induló 5 db csúszda (iskolásoknak)
  • vízköpők, ágyúk, egyéb elemek épülnek.

A tervek szerint a nyári, kiemelt időszakra befejeződnek majd a munkálatok. A nyári időszakra szintén le fog zárulni a fedett termál medence tervezése is. Ezt követően indul majd a közbeszerzési eljárás, a kivitelezési munka pedig várhatóan ősszel kezdődhet el. Kun Miklós elmondta, hogy azt szeretnék, hogy ez a beruházás csak 2023-as nyári szezont érintse.

Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot.
Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben