Ritkán látott napfelkelte a Hévízi tavon – élő bejelentkezés a TV2 műsorán (videó)

by Kassay Tamás

A Hévízi Tófürdő és a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő a legjobb 10 európai fürdő közé kerültek a Lonely Planet ranglistáján. A sikerről a TV2 Mokka című műsorában a Hévízi-tó termálvizéből, élő adásban beszélgetett Kassay Tamás, a Spabook.net alapítója, egyben ennek a cikknek a szerzője Csehy András riporterrel.

Napfelkelte a Hévízi Tófürdőben, amelyet Európa 3. legjobb fürdőjének választott a Lonely Planet utazási magazin

Odakint 10 fok volt a levegő hőmérséklete, ezért a tó meleg vize csodásan gőzölgött, amitől a Hévízi-tó legendás szépsége már a varázslatos kategóriába ment át. Egészen különleges élmény korán reggel látni a felkelő nap sugarait a vízből, annál is inkább, mert erre szinte soha nincsen lehetőség, mivel a Tófürdő minden évszakban később nyit, mint ahogyan a Nap felkel.

Aki hasonló látványra vágyik, késő ősszel, télen látogasson el, mert a naplemente olyankor könnyedén beiktatható a fürdős programba és hasonlóan emlékezetes élmény.

Na de, lássuk a riportot, amit rendhagyó módon nem stúdióban, vagy egy parkban sétálva, hanem a vízben vett fel a TV2 stábja, így igazán izgalmas volt a 10 fokos levegőn fürdőnadrágra vetkőzni, aztán besétálni a vízbe. A vízbe, ami először jóleső meleg volt, szinte forrónak éreztem a lábammal, aztán amikor belementem nyakig, hirtelen hűvösebbnek tűnt, mint amire számítottam, nagyjából 2 perc után pedig már olyan jól éreztem magam, hogy maradtam volna még a műsor után vagy fél órát legalább. Persze az is igaz, hogy egyszerre ennyit nem ajánlott úszkálni a gyógyvízben.

Miért végzett ilyen előkelő helyen a Hévízi Tófürdő és a Széchenyi fürdő?

Hévíz a harmadik, a budapesti Széchenyi fürdő a hetedik helyet kapta az elismert utazási magazin, a Lonely Planet rangsorában az európai fürdők mezőnyében. A legjobb 20 fürdő listája ide kattintva olvasható.

Ha a videó nem megfelelően jelenik meg, akkor erre a linkre kattintva el fog indulni bármely készüléken.

Az élő műfaj olyan, hogy sok minden kimarad, ami akkor épp a beszélgetés menetében nem jut az eszembe, vagy elkalandozok. Kiemeltem, hogy a szakmai szempontok mellett bizonyosan sokat számított a fürdők és a városuk, régiójuk online jelenléte, az általános ismertségük. Alábbi gondolatokra viszont nem jutott alkalom, és szintén számítanak:

Kifejezetten fontos, hogy milyen minőségű és mennyire széles körű szolgáltatásokat nyújtanak, és ezekről mennyire lehet precízen tájékozódni online felületeken.

Szintén fontos az a szubjektív szempont, hogy melyik helyen hogyan érzik magukat az emberek, tudnak-e érzelmileg kötődni a fürdőhöz. Mind Hévíz, mind a Széchenyi fürdő nagyon erős ebben, olyan helyek, ahová visszavágynak azok, akik már jártak ott.

Ez nagy elismerés és bizonyosan tovább erősíti a fürdők jó megítélését a turisták körében. Kisebb, kevésbé ismert helyek például hirtelen tudnak hatalmas tömegekkel szembesülni egy-egy ilyen említés után. Mivel azért jól ismert fürdőkről van szó, kiugró növekedés nem várható a látogatottságban, de a korona helyzet miatt nagyon fontos, hogy akik utaznak, eljöjjenek hozzánk és meglátogassák a fürdőinket.

A világ legjobb fürdőinek listája a fürdőzők fotóinak száma alapján készült, érdemes vetni egy pillantást az eltérésekre az európai listához képest.

Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Akkor ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot.
Ha a turizmushoz kapcsolódó hiteles híreket is szívesen olvasod, akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben