Családi kedvezményt, szaunaprogramokat hozott a nyíregyházi fürdők új vezérigazgatója

by Kassay Tamás

Matavovszky Dániel tölti be a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztját, amelyet szeptember 21-i nyíregyházi városi közgyűlésen jelentett be Dr. Kovács Ferenc polgármester. A személyi változás ezidáig nem kapott sajtónyilvánosságot, holott a nyíregyházi fürdőket üzemeltető vállalat fontos szereplő a hazai turizmus piacán, 4 fürdő és 1 szálloda tartozik hozzá:

Matavovszky Dániel a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. új vezérigazgatója

A nyíregyházi fürdők új vezetője komoly szakmai tapasztalattal és múlttal rendelkezik, Matavovszky Dániel 2019 óta az országos hírű budapesti Palatinus Strandfürdő vezetője volt, a mogyoródi Aquarénában műszaki üzemeltetési feladatokat látott el, ezeket megelőzően dolgozott a Gellért és a Lukács fürdőben is.

A szakember 2023. július 19-től tölti be a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztját, amelyet nyilvánosan meghirdetett pályázaton nyert el. Irányítása alá tartoznak a nyíregyházi fürdők alábbi egységei:

A Spabook megkereste a fürdővezetőt, hogy picit többet megtudjunk a váltás hátteréről és jövőbeli terveiről. Interjúnkat az alábbiakban olvashatják.

Hogyan alakul a nyíregyházi fürdő élete a közeljövőben, történtek-e már esetleg változások?

A nyári szezon meglehetősen vegyes volt, hiszen júniusban az időjárás nagyon kedvezőtlen volt, így a vendégszám elmaradt a korábbi évektől. A júliusi és augusztusi hónap már kedvezőbben alakult, így a júniusi vendégszám kiesést nagyrészt pótolni tudtuk. Szeptemberben kihasználtuk a kedvező időjárást, és a nyári medencék egy részét nyitva tartottuk, amit a vendégek nagyon kedveltek és így a tavalyi évhez képest jelentősen tudtuk emelni a vendégszámunkat. Az őszi-téli időszakban sok akciót kínálunk és sok programot szervezünk. Az alap elképzelésünk az, hogy minden korosztályt meg tudjunk szólítani valamivel.

– nyilatkozta Matavovszky Dániel, és az alábbi részletekkel folytatta:
  • A korábbi heti 1 senior napot kibővítettük, így már hetente kétszer hétfőn és csütörtökön várjuk a nyugdíjasokat nagyon kedvezményes belépővel.
  • Korábban szauna programot (felöntést) csak hetente 3 alkalommal tartottunk, de október 1-jétől minden nap tartunk ingyenes programokat azoknak, akik a szaunavilágba jegyet váltanak.
  • November 18-tól szombatonként (nem minden szombaton hanem előre közölt időpontokban) szaunaesteket tartunk, amelyek során a saját szauna mestereinken kívül külsős, nemzetközileg is jegyzett szaunamesterek tartanak majd programokat.
  • Október hónapban tartottunk egy 10 napos időszakot, amikor a fürdőben szétválasztottuk a termál medenceteret és az Élmény részleget, és kedvezményes belépőjegyet ajánlottunk azoknak, akik csak a termál részt akarták igénybe venni. Ez az akció annyira sikeres volt, hogy novemberben megismételjük.
  • November 13-tól a családi jegyeink díját jelentősen csökkentjük, ez a díjcsökkentés egyes jegytípusok esetén a 20%-ot is eléri. Ezzel tervezünk minél több családos, gyerekes vendéget bevonzani.

Július 19-e óta van-e olyan intézkedés, aminek már érzékelhető a hatása?

Az előbbiekben utaltam rá, hogy szeptember hónapban a korábbiaktól eltérve nyitva tartottunk pár nyári medencét is, így sikerült a tavalyi évhez hasonlított szeptemberi forgalmunkat jelentősen emelni. A másik sikeres akció a termál részleg időszakos leválasztása volt, ami szintén nagyon sikeres lett.

Büszkék lehetünk rá, hogy a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén az országban az elsők között vehettük át a Magyarország kincsei 5 csillagos minősítését. Szigorú szempontrendszer alapján ítélik oda a címet, amely védjegyként is szolgál és amelyet a fürdő 2026. november 15-ig viselhet. Egységeinket két kategóriában, élményfürdő és strand kategóriába is elismerték. Örülök annak, hogy részt vehettem a minősítési folyamatban, és hogy felkarolhattam az ötletet.

– mondta az új nyíregyházi fürdővezető.

Miért döntött úgy, hogy megpályázza a nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztját és siker esetén elköltözik Budapestről a családjával?

Az idei nyáron adódott a lehetőség, hogy Nyíregyházán pályázatot hirdettek a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói pozíciójára. Mivel nyíregyházi származású vagyok, és mindig is otthonomnak, tekintettem ezt a várost, nem is volt kérdés számomra, hogy induljak ezen a pályázaton. Kihívásnak tekintem ezt a jelenlegi munkámat, hiszen jelenleg több egység munkáját is irányítom, amik zömmel Nyíregyháza-Sóstón találhatóak és egy nagyon különleges atmoszférával rendelkeznek, gyönyörű szép környezetben helyezkednek el. A korábbi, budapesti munkámmal nagyon sok az egyezés, de akadnak új kihívások is.

– avatott be a személyes háttérbe Matavovszky Dániel.

Spabook részről ezúton gratulálunk a kinevezéshez és sok sikert kívánunk a Nyíregyházi fürdők minden dolgozójának, a fürdőzőknek pedig sok jó élményt az Aquarius Spa-ban!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben