Magyarország egyik gyógyfürdője végleg bezárta kapuit

by Polisor Bettina

A paksi közgyűlés korábban meghozott döntése nyomán a város kiadásainak jelentős csökkentése érdekében véglegesen megszüntetésre került valamennyi gyógyfürdőhöz kapcsolódó szolgáltatás a Paksi Gyógyászati Központban – írja a TEOL.

Paksi Gyógyászati Központ gyógyfürdő megszűnt
Ha érdekelnek a termálfürdős hírek, események, ajánlók, csatlakozz a Gyógyfürdős FB csoportunkhoz! Fotó: paksigyogyaszatikozpont.hu

A gyógyfürdő megszüntetésével együtt május elejétől a Deák Ferenc utcai épületben is megszűnik a betegellátás. Az eddig ott zajlott rendelések a Barátság utca 2. szám alá, illetve a gyógyászati központ fő telephelyére, a Táncsics Mihály utca 13. alá kerülnek át, derült ki a testületi ülést követő sajtótájékoztatón.

Szeretnék megtartani az épület gyógyászati funkcióját, egyes részeibe kisebb átalakításokat követően bizonyos szakrendeléseket telepítenének.”

– mondta el az épület hasznosítását illetően Szabó Péter, Paks polgármestere

A medencetérrel kapcsolatban elhangzott az is, hogy az önkormányzat nem szeretné saját fenntartásban működtetni azt a jövőben sem, viszont ha jelentkezne olyan befektető, aki kész lenne bizonyos beruházásokat elvégezni (pl. élményelemek telepítése, szauna kialakítása), akkor a gyógyfürdőt akár nyereséggel is üzemeltetni lehetne. A Paksi Gyógyászati Központ gyógyfürdő részlegének bezárását követően a Dunaföldvári Gyógy- és Strandfürdő maradt az egyetlen fürdőzési lehetőség a környékbeliek számára, amelynek árai ugyan emelkedtek, viszont április elejétől a megszokott szolgáltatásokkal várják a fürdőzni és gyógyulni vágyókat.

Ha érdekelnek a fürdőkkel kapcsolatos hírek, akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Ha idén jó áron utaznál külföldre, akkor ne hagyd ki ezt a cikket: díjnyertes, fenntartható úti célokkal vár Horvátország.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben