Sárospatak Végardó fürdő fejlesztés

Fejlesztések a sárospataki fürdőben

by Polisor Bettina

A sárospataki Végardó Fürdő egy új energetikai fejlesztés nyomán olcsóbban és hatékonyabban működik a jövőben – mondta a város polgármestere, Aros János.

20 milliárd forintos fejlesztés volt Sárospatakon

„Az elmúlt 10 évben közel 20 milliárd forint értékű fejlesztés történt a városban, amely egy része a helyieket szolgálta, ám jelentős szeletet hasított ki belőle a megújuló energiaforrásokra támaszkodó rendszerek kiépítése. A polgármester hozzátette: szinte valamennyi önkormányzati épületüket napelemes rendszerrel látták el. Jelenleg egy 30 millió forintos, pályázati támogatással megvalósult fejlesztés zajlik, amely érinti a Végardó Fürdőt is. Ez azért is fontos, mert a szivattyúknak és vízforgatóknak komoly az áramfogyasztásuk, ezeken a költségeken faraghatnak a fejlesztéssel.”

– mondta a polgármester

Új burkolatot kap a Sárospataki Végardó fürdő úszómedencéje

Az energetikai beruházások mellett a fürdőben egyéb fejlesztéseket is végeztek, többek között teljesen kicserélték az úszómedence burkolatát is, korábban pedig a termálmedencéket újították fel.

Sárospatak Végardó fürdő fejlesztés
A fürdők világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre! Fotó: Végardó Fürdő

Komoly nyereséget termel a sárospataki fürdő

A polgármester beszámolója szerint a Végardó Fürdő a térség egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító idegenforgalmi létesítménye, amely 2023-ban 500 millió forintos árbevétel mellett mintegy 100 millió forint nyereséget termelt.

Nemrég Sárospatakon járt Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki azt ígérte, hogy esetleg még idén, de jövőre bizonyosan megvalósul a télen-nyáron nyitva tartó fürdő megépítése.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben