Sárvár 2022 január biztató foglaltsági adatok

Sárvár jól indítja az idei évet az ünnepi telt ház után

by Kassay Tamás

Sárváron a december eleji gyengébb foglaltsági adatok után az ünnepi időszakban megteltek a hotelek. A fürdőváros közleménye szerint 2022. januárja is biztatóan indul, így pozitívabbnak látszanak az idei évi kilátások.

A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. körképe alapján a fürdővárosban 2021 év végén 80-90 százalékos foglaltsággal üzemeltek a hotelek.

Ami szép eredmény, de a visszajelzések alapján ez magasabb is lehetett volna. Jelentős volt ugyanis azon vendégeknek a száma, akik az utolsó pillanatban mondták le a foglalásukat – mondta Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője.

Hozzátéve azt, hogy az év végi időszakban jellemzően belföldiek választották Sárvárt. A fürdővárosba érkező utazók nagyjából kétharmada volt magyar. A belföldi utazókon kívül a legtöbben Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából érkeznek Sárvárra.

A 2021 végén érzékelhető lendület a 2022 elején mért foglaltsági adatok alapján kitartani látszik. A TDM-hez beérkező információk szerint a kisebb és a nagyobb szállodáknál is kedvezően alakulnak vendégéjszaka számok. Az év első hete átlag feletti eredményt hozott, és a többi januári hétvégére is nagy érdeklődés mutatkozik.

Persze minden relatív, ugyanis a most kedvezőnek ítélt adatok azt jelentik, hogy 50 százalék körüli a sárvári szállodák januári foglaltsága. Innen még bőven van tér fejlődésre, de egyelőre örüljünk annak, hogy a kaotikus korona helyzet stabilizálódni látszik és így a vendégszám már stabilan az értékelhető szinten van.

Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot.
Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben