Sho Beach Kopaszi-gát strand ingyenes

Ingyenes lesz a Kopaszi-gát strandja

by Kassay Tamás

A 2024-es szezontól ingyenes lesz a SHO BEACH, a Kopaszi-gát strandja. Az üzemeltető cég egy friss blogbejegyzésben adott bővebb tájékoztatást a döntés kapcsán.

Ingyenes a SHO Beach, a Kopaszi-gát strandja

Az üzemeltető közleménye szerint az egyik fő ok, hogy minél több embernek szeretnék megmutatni a SHO BEACH varázsát, függetlenül anyagi lehetőségeiktől. Arra számítanak, hogy a növekvő vendégszám jótékony hatással lesz a környező vendéglátóhelyek forgalmára is.

A bejegyzésben válaszolnak azoknak is, akik aggódnak a strand környezetének és állagának esetleges romlása miatt. Hangsúlyozzák, hogy más helyeken is működnek sikeres szabadstrandok, és a korábbi díjmentes SHO Beach napokon sem tapasztaltak problémákat.

Emellett kiemelték, hogy a Kopaszi strand számos fantasztikus programmal várja majd a látogatókat, többek között megrendezik a II. MOL Campus Öbölúszást is.

Az ingyenessé váló SHO Beach nyitása 2024 május elején várható.

Szathmári Levente Balázs helyi politikus üdvözölte a Kopaszi-gát területén lévő strand ingyenességének hírét és reagált a SHO BEACH bejelentésére. Felidézte a BudaPart projektet, amelyet kiemelt kormányzati beruházásként említett, és amelynek részeként egy strand is létesült a Lágymányosi-öbölben. Kritikával illette azonban a strand korábbi gyakorlatát, amelyben kerítéssel vették körbe és drága belépődíjat szedtek a látogatóktól, holott ezt az érvényben lévő szabályok és szerződések szerinte nem is tették lehetővé.

A bejegyzés szerint 2021 óta folyamatosan dolgoztak azért, hogy megváltoztassák ezt a gyakorlatot. Orosz Anna, aki korábban alpolgármesterként tevékenykedett, kapcsolatba lépett a Budapart Kft.-vel annak érdekében, hogy biztosítsák mindenki számára a hozzáférést a Duna-parthoz. A politikus örömmel fogadta a hírt, hogy a SHO BEACH strand is ingyenessé válik a 2024-es szezonban, és hangsúlyozta meggyőződésüket, hogy nem lehet korlátozni a hozzáférést a természeti kincsekhez, beleértve az újbudai Duna-partot és a Kopaszi-gátot is.

Hogy összességében mi történt a háttérben, abban mi nem tennénk igazságot, viszont szuper lehetőségnek tartjuk, hogy a város ezzel nyíltabbá vált. Teljesen természetes, hogy a nyugágyakért, illetve a szolgáltatásokért fizetni kell, de sokkal barátságosabb ez a megoldás.

Mindenkinek javasoljuk, hogy vegye fel a nyári listájára és látogasson el, egyen egy jót a parton és élvezze, amit Budapest nyújt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben