Siklós termálfürdője két hónap leállás után megújulva várja vendégeit

by Polisor Bettina

A Thermal Spa & HOTEL Castello Siklós négycsillagos fürdő-szálloda komplexum március 10-én újra megnyitja kapuit a vendégek előtt – írja a Pécs Aktuál.

A január elején történt bezárást az indokolta, hogy egy sor olyan munkálatot kellett elvégezni a Siklóson található fürdő területén, amikkel a normál működés esetén a vendégek nyugalmát és pihenését zavarták volna.

A Siklósi Termálfürdőben véghez vitt újítások

A pénteki nyitást megelőzően intenzív munkálatok folytak a siklósi fürdő területén, melyek eredményeként az alábbi újításokat valósították meg:

  • épületfelügyeleti rendszer kialakítása
  • teljes hőszivattyús rendszer fejlesztése
  • termálkút vezérlés felújítása és hőszivattyús rendszerhez hangolása

A felújítási folyamat a komplexum ismételt megnyitásával azonban nem ér véget, a siklósi önkormányzattal, mint tulajdonossal létrejött megállapodás értelmében ugyanis a medencetér burkolatcseréjére is sort fognak keríteni, mégpedig a következő 1-2 éven belül, több fázisban, pályázati forrásból.

A Siklósi Termálfürdő a fenntarthatóság jegyében folytatja működését

A fenti fejlesztéseken túl az üzemeltető saját beruházás keretében 500 KW-os napelemparkot alakított ki, amivel a termálfürdő teljes villamosenergia szükségletének csaknem felét tudják biztosítani, ami az alábbiakat foglalja magában:

  • a fürdő épületeinek téli fűtése, nyári hűtése
  • a medencevizek temperálása
  • az élményelemeket működtető szivattyúmotorok villamos energiával történő ellátása

A korábban már említett épületfelügyeleti rendszer működésének lényege pedig nem más, mint hogy fenntartható módon összehangolja a komplexum víz-, hő-, és villamosenergia felhasználását, tekintettel a vendégek igényeire és szükségleteire – a telepített napelemparknak köszönhetően teheti mindezt ezentúl megújuló és környezetbarát módon.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, termálfürdős hírekkel, eseményekkel, ajánlókkal pedig vár a Gyógyfürdős FB csoportunk!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben