Balesetveszély miatt bezárt a siófoki Galerius fürdő

by admin

Balesetveszély és különféle műszaki problémák miatt bezárt Siófok Galerius fürdője – jelentette az MTI. A fürdő bizonytalan ideig tart zárva, a szükséges felújítások legalább 1 évig fognak tartani.

Fel kell újítani az új építésű fürdőt

A mindössze 15 éve épült, önkormányzati tulajdonban álló Galerius Élményfürdő és Wellness Központ idén májusban már csak részlegesen tudta megnyitni kapuit a vendégek előtt. Siófok polgármestere, Lengyel Róbert Facebook bejegyzésben közölte ennek hátterét, ami alapján megértjük, miért is zárt most be a Galeriaus fürdő. Mivel a korábbi években évente több tízmillió forintot költöttek felújítási, javítási munkákra, most jött el annak az ideje, hogy az egyre gyakrabban felmerülő problémák miatt az önkormányzat szakértői felmérést készíttetett, ami komoly tervezési és kivitelezési hibákat tárt fel:

Várkonyi Csaba, a Galerius fürdőt üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője azt mondta az MTI-nek, hogy a fürdő műszaki állapota nem teszi lehetővé, hogy vendéget fogadjon, üzemeltetése balesetveszélyes lenne, ezért bezárják. A fürdőt teljesen fel kell újítani.

A közleményből megtudhatjuk, hogy a problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozzák, viszont az évek során a fürdő építési munkáinak szavatossági ideje lejárt.

Az előzetes becslések alapján az körvonalazódik, hogy a tetőszerkezet javítási munkái, és a 10-15 évente szükségessé váló karbantartási feladatok több, mint 100 millió forintba is kerülhet. Várkonyi szerint a mindenre kiterjedő javítási, felújítási munkákban az épület szinte minden részlege és minden eszköze érintett.

Sajnos a fürdő alkalmazottai közül 9 embert elküldtek, 4 dolgozó kapott más feladatot.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha a turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben