Mórahalom vidéki fürdők nyitvatartása

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő majdnem tökéletes a vendégek szerint

by Kassay Tamás

Mórahalom önkormányzata közleményben tájékoztatta az MTI-t a fürdőváros legfrissebb eredményeiről, amelynek egyik fontos eleme, hogy az egykoron Év Fürdője díjat is elnyert fürdő kiemelkedő, 4,9/5 pontos vendégelégedettséget ért el.

A Mórahalomra érkezők véleményének megismerése érdekében kérdőíves felmérést végeztek: a különböző szolgáltatásokat 1-5-ig osztályozva 4,7-es átlagot ért el a város a vendégek véleménye szerint. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő – amely az ország tíz leglátogatottabb fürdője közé tartozik – 4,9-es átlagot kapott.

A mérés szerint a vendégek 85 százaléka visszatérő látogató, akik nemcsak a környező településekről érkeznek, hanem a Dél-Dunántúlról és Pest vármegyéből vagy Budapestről is. Sikeres a Mórahalom kártyarendszer, melyre már több mint 20 ezren regisztráltak. A rendszer 47 elfogadóhelyen nyújt különböző kedvezményeket a város lakóiból és turistáiból álló kártyatulajdonosok számára – áll a közleményben.

A közlemény idézte Nógrádi Zoltán polgármestert, aki hangsúlyozta, városa kiemelt figyelmet fordít a minőségi kultúrára, a színház-, előadó-, valamint alkotóművészeti és koncerttevékenység a térségben kimagasló módon jelenik meg Mórahalmon. A kultúra a közösségépítés, a társadalmi felzárkóztatás és az esélyegyenlőség-teremtés eszköze, ami mindenkinek jár – mondta.

A mórahalmi színház vidéki teátrumként olyan embereknek is lehetőséget kínál a minőségi kikapcsolódásra, akiknek egyébként nem lenne módja Budapestre vagy akár Szegedre utazni. Az elmúlt években számos fejlesztés történt, a város és a színház vezetése igyekezett maximálisan figyelembe venni a nézői véleményeket, igényeket.

Az évadban a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház korábban nem látott mennyiségű és minőségű előadással várta a közönséget: musicaltől az operetten és zenés komédián át a prózáig minden érdeklő megtalálhatta a számára vonzó kulturális kikapcsolódási lehetőséget – írták.

Több mint huszonötezren látták a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház idei előadásait, a homokháti kisvárosba érkező turisták pedig 4,7-es átlagot elérő osztályzatot adtak a településen elérhető szolgáltatásokra.

Az immár kilencedik évad során két hagyományteremtő újdonságot vezettek be: az évadnyitó gálán a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégeik léptek fel élő zenekari kísérettel. A nemzetközi táncgálán a helyi és környékbeli csoportok mellett a Horvát Kulturális Központ Bunjevacko kolo néptáncegyüttes is fellépett Szabadkáról.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben