Célegyenesben a Győri Vízi Élménypark építése

by Polisor Bettina

A végéhez közeledik a győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő 2021 óta tartó felújítása. Pénteken Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, és Kovacsics Imre üzemeltető a helyszínen tartottak tájékoztatót, amiről a Kisalföld számolt be.

A Győri Vízi Élménypark nyitása: 2023 június 17.

A következő hónapokban éppen ezért megfeszített tempóban készülnek az utolsó munkálatok, hogy a befejezésre eredetileg kitűzött határidőt biztosan tartani tudják.

„A villamosszerelési munkálatok még folyamatban vannak, annak befejeztével márciusban és áprilisban a térburkolatok és a zöldterületek kialakításával folytatjuk. Jelenleg közel 450 szakember dolgozik, hogy minden időben elkészüljön májusi próbaüzemig és a júniusi nyitásig.”

– mondta el a pénteki helyszíni tájékoztatón Kovacsics Imre

A Rába Quelle főépületét felújítják, 300 férőhelyes parkolót építenek (amit nem csak a létesítmény vendégei használhatnak majd) a korábbi fürdőt pedig bővítik. Kialakításra került egy különleges három vízlépcsős lagúna medence, továbbá egy 25 méteres úszómedence és egy tanmedence is – ezek úszásoktatás és gyógyúszási szolgáltatások helyszínéül is szolgálnak majd. A belépőjegy árakról egyelőre nincsenek információk, de már biztos, hogy lesz lehetőség kedvezményes áron csak úszójegyet váltani.

Győri Vízi Élménypark Rába Quelle Termálfürdő
Termálfürdős hírekkel, eseményekkel, ajánlókkal vár a Gyógyfürdős FB csoportunk!

Elkészült a győri Rába Quelle szódásszifon csúszdája, a szifonfej is a helyére került

A Győri Vízi Élménypark kétség kívül leglátványosabb eleme a hétszintes csúszdatorony, aminek építési munkálatairól valamint a legmagasabb pont elérésének tiszteletére rendezett bokrétaünnepről korábban már beszámoltunk. A szódásszifon alakú toronyra ezen a héten utolsó elemként a szifonfej is felkerült.

A toronyba 30 fő befogadására alkalmas lifttel lehet majd feljutni, a csúszdázáshoz szükséges matracok pedig az erre kialakított szállítószalagon érkezenek majd. Az élmény fokozása jegyében a csúszdákat fény- és hangeffektekkel, sebességmérővel és fényképezőrendszerrel látják el.

Természetesen a kicsikről sem feledkeztek meg a tervezők, hiszen a 12 éven aluli gyermekek számára őserdők hangulatát idéző, kültéri csúszdavár épült.

A Győri Vízi Élménypark a fenntarthatóság jegyében épül

„A Győri Vízi Élménypark esetében is fontos szempont volt a fenntarthatóság, ezért a hőellátást a közelben található három termálkút fogja biztosítani. Az új fürdő medencefűtését, épületfűtését és melegvízellátását a hőszivattyúk és hőcserélő beiktatásával a termálkutak adják majd. Így teljesen ki tudjuk iktatni a költséges gázfűtést.”

– emelte ki Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben