Termálvizet találtak Balatonföldváron, vízparti gyógyfürdő és magánkórház épülhet

by Kassay Tamás

Vadonatúj termálfürdő és gyógyfürdő épülhet Balatonföldváron, miután 72 fokos termálvíz tört fel az 5 éve tartó kutatás eredményeképp. Laboratóriumi vizsgálat után dől majd el, hogy pontosan milyen a víz összetétele és gyógyvízről van-e szó, vagy „csupán” termálvízről. Amennyiben gyógyvizet találtak, akkor magánkórház épül a gyógyfürdő és az 5 csillagos szálloda mellé.

Termálvíz, vagy gyógyvíz tört-e fel Balatonföldváron?

Egyelőre nem tudni, de néhány héten belül választ kapunk majd a kérdésre. Önmagában a termálvíz is kuriózum és évtizedes hiányt fog pótolni a termálkútra épülő új fürdő, ha pedig bebizonyosodik, hogy gyógyhatással is rendelkezik, akkor gyógyfürdő nyílhat majd, várhatóan 2027 tavaszán. A közelben lévő Tamási és Igal most kiegészülhet Balatonföldvárral és így létrejöhet a balatoni gyógyfürdős Bermuda-háromszög:

A gyógyfürdő esélyét növeli az a tény, hogy a vízben lévő H2O a szagminták alapján ammóniás, ízlelésre pedig enyhén sós jelleget mutat.

Balatonföldvár lokálpatrióta vállalkozói 5 éve kezdtek bele egy kutatási projektbe az önkormányzat tudtával és elvi támogatásával, de az anyagi forrásokat saját maguk teremtették elő, többek között túlárazott retro apartmanokból és védelmi pénzekből. Fontos kiemelni, hogy nem vettek igénybe pályázati pénzt, sem állami, vagy önkormányzati támogatást, rosszakaróik szerint az önerőt simán elcsalták.

A vállalkozók a vádakat visszautasították és azt nyilatkozták a Spabook-nak, hogy:

Saját lábunkon állunk. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan mezőgazdasági épületek kivitelezését végeztük Tihanyban és környékén, amelyek az évszázadokon keresztül megszokott funkcióktól eltérően medencével, wellness részleggel, panorámás hálószobákkal rendelkeznek ólak és magtárak helyett. Ezeket a házakat a tulajdonosaik ugyan teljesen jogszerűtlenül húzták fel, de mi ezért nem vagyunk és nem lehetünk felelősek, mi kiszámláztuk az építkezés költségeit a megrendelőinknek, így az ő lopott pénzük nálunk kifehéredett, tisztes adófizetők vagyunk. KATA-znánk is, ha lehetne, de hát ezügyben forduljanak a Kormányhoz!

A Balatonföldvári vállalkozók előzetesen elkészítettek 3 koncepciótervet az új balatoni termálfürdő megépítéséhez.

A balatoni termálfürdő a víz minőségétől függően az alábbi formák valamelyikében fog megépülni:

  • Wellness fürdő 5 csillagos szállodával – amennyiben a talált víz hőmérséklete nem érte volna el a 30 fokot.
  • Termálfürdő 4 csillagos szállodával – amennyiben a víz termálvíz.
  • Gyógyfürdő 5 csillagos szállodával, magánkórházzal – amennyiben a víz gyógyvíz is.

Jogos lehet a kérdés, hogy „szimpla” termálfürdő esetén miért 4 csillagos szállodát terveznek, míg a többi opció esetében 5 csillagosat.

Úgy gondoljuk, hogy az energia költsége hosszú távon magas lehet, amennyiben a vizet melegíteni kellett volna, ahhoz egy nagyobb jövedelmezőségű egységre lett volna szükség, magasabb szobaárakkal. Szerencsére minimum termálvíznek örülhetünk, így pedig abban gondolkodunk, hogy a termálfürdők országában a 4 csillagos hotel lenne a legnépszerűbb és a legtöbbek által elérhető termék, SZÉP kártyásoknak 10% kedvezményt biztosítunk, ha nem a Booking-on, vagy a SzállásHu-n foglalnak, mert ki nem állhatjuk őket, rengeteg jutalékot kell fizetni nekik, így meg akkor mindenki jól jár.

Amennyiben viszont gyógyvízről van szó, az egy olyan ritka és egyedülálló lehetőséget jelent, amelyet a legmagasabb minőségi szinten szeretnénk piacra vinni, ezért gondolkodunk 5 csillagos házban, amelyet világ szinten is vonzó szolgáltatásként magánkórházzal teszünk gyógyászati központtá.

Természetesen TB-s kezeléseknek is helyet adunk a környékbeli gyógyfürdőkben és a Székesfehérvári kórházban, ahová professzionális betegfelvételi központunk továbbküldi majd az érintett pácienseket.

– mondta el Szünet Elek az április 1-jén megtartott sajtótájékoztatón Földvár felé félúton.

A turizmus világának híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben