Tiszavirág-életű gyógyfürdő: bezárás mellett döntött a Tisza Szálló üzemeltetője

by Polisor Bettina

A szolgáltatókat és cégeket érintő változás nyomán január 1-től csaknem négyszeresére, közel ezerkétszáz forintra nőtt köbméterenként a víz- és csatornadíj, emiatt a szolnoki Tisza Szállót üzemeltető cég a nem régen megnyitott gyógyfürdő bezárása mellett döntött, és a termálvizet is elzárták – számolt be róla a Szol24.

A termálvíz sem folyik és a fürdőt is bezárták Szolnokon

A bezárás miatt az új szauna berendezés telepítése is csúszik a szolnoki gyógyfürdőben.
Fotó: Szol24

A csaknem négy évig zárva tartó gyógyfürdő tavaly december végén nyithatott újra, hiszen a rossz vízszivattyú helyére több millió forintos költségen újat telepítettek. Ezzel együtt a közkifolyó is újra szolgáltatta a vizet.

A helyiek öröme azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis a megemelkedett vízdíjakat nem tudja kigazdálkodni a szálloda üzemeltetője, ezért ismét leállásra kényszerült a létesítmény, és a közkifolyót – ami után szintén csatornadíjat kell fizetni – elzárták. A Szol24 értesülései szerint az üzemeltető próbál árkedvezményhez jutni, ennek érdekében már tárgyal a vízszolgáltatóval.

Az áram és a gáz drágulását követő vízdíj emelkedése várhatóan más fürdők, szállodák és uszodák működésének mindennapjait is megnehezíti majd.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben