Új termálfürdő épülhet Nagyváradon

by Kassay Tamás

Újabb termálfürdőt terveznek Nagyváradon a már meglévő Nymphaea Aquapark élményfürdő mellé, amely már jelenleg is számos turistát vonz a városba, elsősorban belföldről. A termálfürdő fejlesztési projektről hétfőn lakossági közvitát hirdettek.

Az önkormányzat közleménye szerint a váradőssi termálfürdőt a meglévő strand területén alakítják ki, melyet inkább az idősebb lakosok látogatnak. – számolt be róla az MTI.

A városban működő, 7 éve épült Nymphaea akvaparkkal ellentétben ez inkább a relaxáció helye lesz, nem a szórakozásé – írták. Előbbit ugyanis többnyire kisgyerekes családok keresik fel Románia számos megyéjéből.

A projekt szerint az új termálfürdőben beltéri és kültéri medencék, napozó és wellnessrészleg, fitneszterem, étterem, mediterrán növényekkel beültetett kert is létesül.

Az új nagyváradi termálfürdő finanszírozása uniós pénzből valósulna meg, a komplexum 2 év alatt készülhet el a tervek szerint.

A fürdő a rendelkezésre álló terület kétharmadát foglalja majd el, 32 ezer négyzetmétert, a strand továbbra is megmarad. Az épületegyütteshez egy 150 férőhelyes parkoló is tartozik majd.

Nagyvárad új termálfürdő épülhet Nymphaea Aquapark
Nymphaea Aquapark FB

Nagyváradon a városi strand helyén épült Nymphaea élményfürdő az önkormányzat egyik legjövedelmezőbb beruházása. Szeptemberi adatok szerint hétéves fennállása alatt 2,1 millión látogatták meg, 9,5 millió euró profitot termelt.

Főleg belföldi turisták keresik fel, Erdélyből és Dél-Romániából is érkeznek vendégek, akik korábban a román-magyar határ melletti magyarországi fürdővárosokat, vagy a közeli Félix- és Püspökfürdőt látogatták főleg.

A szecessziós palotáiról és termálforrásairól híres Nagyváradot 2020-ban nyilvánították országos jelentőségű idegenforgalmi helyszínné.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben