Új-Zéland termálfürdő Wai Ariki Hot Springs and Spa

A maori kultúra által inspirált termálfürdő nyílik hamarosan Új-Zélandon

by Polisor Bettina

Öt évnyi tervezés, geotechnikai előkészítés, építkezés, és a világjárvány okozta kihívások után a geotermikus aktivitásról és gejzírekről is híres új-zélandi városban, Rotoruában található Wai Ariki Hot Springs and Spa egyre közelebb kerül a nyitáshoz – írja a Spa Business.

Az autentikus Wai Ariki Hot Springs and Spa az új-zélandi Rotoruai-tó partján épül fel

A 2023 közepén nyíló, 4 453 négyzetméteres fürdő- és wellnessközpont a te ao maori azaz a maori világnézet alapján épül. Az épület fizikai kialakítását, a wellness-élményeket és az autentikus manaaki tanga (a gondoskodás és a vendéglátás új-zélandi megfelelője) koncepcióját is áthatja majd az őslakos kultúra. A Wai Ariki jelentése „létfontosságú vizek”, ami Rotorua termálvizeinek eredetére és jelentősségére emlékeztet.

A létesítmény a várossal azonos nevű Rotoruai-tó partján helyezkedik el, és csupán az egyik eleme lesz a fejlesztő Pukeroa Oruawhata csoport szélesebb körű egészségügyi és wellness-víziójának, amit a 11 hektáros területen kívánnak megvalósítani.

„A Wai Ariki egyedülálló jellemzői a terápiás ásványvizekkel kombinálva egy világszínvonalú szentélyt alkotnak, amely egy olyan helyet biztosít majd, ahol fenntartható módon kapcsolódhatunk ki és gyógyulhatunk.”

– mondta Karen Golden, a Belgravia desztinációs, wellness és spa részlegének igazgatója
Új-Zéland termálfürdő Wai Ariki Hot Springs and Spa
A turizmus inspiráló, részben szakmai híreivel szeretettel vár FB csoportunk. Fotó:Wai Ariki

David Tapsell, a Pukeroa Oruawhata csoport elnökhelyettese szerint a helyi Ngati Whakaue törzs, és a maori kultúra áll majd az ingatlan középpontjában, hiszen a törzs 650 éves történelme és Rotorua gyógyfürdő-öröksége a fejlesztés szerves részét képezi.

„Az, ahogyan a kultúra beépült a koncepcióba, a tervezésbe és a termékkínálatba, a helyszínnel és az emberekkel együtt olyan szintű hitelességet biztosít, amelyről úgy gondoljuk, hogy semmi máshoz nem hasonlítható a világon.”

– mondta Tapsell

A Wai Ariki Hot Springs and Spa garantálja az egyedülálló Spa élményt

A vendégek a fürdőzés mellett megtapasztalhatják a Haumanu Haerenga-t, a hideg és meleg élmények sorát felvonultató helyreállító kezelést, amely magában foglal egy a termálvizet az aromaterápiával ötvöző gyógynövényes medencét, egy meleg iszapos pakolást; és egy hűvös frigidáriumot.

„A fürdő minden egyes része kapcsolatot teremt az őslakos Ngāti Whakaue néppel és azokkal a helyekkel, amelyek az idők során meghatározóvá váltak számunkra. Ez is része annak, ami igazán egyedivé teszi a fürdőt – nemcsak Új-Zélandon, hanem a világon is”.

– mondta el Tapsell

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben