Római-parti Plázs Óbuda

Újranyitott a Római-parti Plázs

by Kassay Tamás

Augusztus 16-án szerdától újra látogatható a Római-parti Plázs, amelyet augusztus elején a szokatlan, nyári árhullám miatt átmenetileg le kellett zárni. A fürdőhely a Római-parton minden nap 10 és 19 óra között várja a fürdőzni vágyókat.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat arról tájékoztatott, hogy az árhullám levonult, megérkeztek az adatok a vízminőségről, ezek alapján kiváló értékelést kapott a fürdőhely vize. Az önkormányzat megkapta a határozatot a Plázs újranyitásához, így tehát újra lehet a strandolni a Római-parton.

Az önkormányzat kollégái az árhullám levonulása óta az előírásoknak megfelelően folyamatosan vizsgálták a vízminőséget, valamint készítették elő a terepet, mostanra megtörtént a föveny takarítása, valamint a meder kotrása és az uszadékmentesítés is.

Fotó: Obuda.hu, Ha érdekel a fürdőzés világa, csatlakozz fürdős csoportunkhoz!

Szerdától ismét lehet fürdeni Budapest egyetlen ingyenes, természetes vízpartján, ahol színes napágyak, térítésmentes ivóvíz, mosdók, zuhanyzók, pelenkázók várják a vendégeket.

A parton a vízimentők és a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is szolgálatot teljesít a fürdőzők biztonsága érdekében, a kétkerekűvel érkezők pedig ingyenes biciklitárolási lehetőséget vehetnek igénybe.

A következő napokban kánikulára lehet számítani, így sok budapesti számára jó hír, hogy a Római-parti Plázs újranyitott. A strand augusztus 20-ig minden nap 10-től 19 óráig tart nyitva.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben