felrobbantották-Donald Trump Plaza Hotel szállodáját Atlantic City

Így robbantották fel a Donald Trump nevét viselő szállodát Atlantic City-ben (videóval)

by Waterfan

A Trump Plaza Hotel karrierjének irányított robbantással vetett véget a tulajdonos. Voltak, akik több száz dollárt fizettek azért, hogy az első sorból láthassák a 39 emeletes épület felrobbantását, amelyet több kameraállásból mutatok meg lentebb.

Az épület Trump nevét viselte, de ő maga még 2009-ben kiszállt ebből az üzletből, utólag nézve jól tette. Bár a volt elnök építtette, egy másik milliárdos, Carl Icahn szerezte meg a két megmaradt Trump kaszinót 2016-ban és ő a (volt) épület tulajdonosa jelenleg is. Trump továbbra is jelentős szálloda portfólióval rendelkezik, ezekről később még fogok publikálni.

A Trump hotel robbantása fizetős esemény lett

A nézők most 10 dollárt fizettek azért, hogy élőben követhessék figyelemmel a robbantást, de voltak, akik jóval mélyebben is a zsebükbe nyúltak, hogy a lehető legjobb helyre ülhessenek. A legdrágább VIP jegyért 16000 dollárt fizetett valaki. Természetesen a befolyó összeget jótékony célokra fordították, nem volt tehát öncélú ez a történet.

Korábban aukciót is tartottak, amelyen arra lehetett licitálni, hogy ki nyomja meg a robbantást indító gombot, de végül ezt az épület tulajdonosa újragondolta és elvetette. Az aukción egyébként 175000 dolláros ajánlat is érkezett erre az aktusra, amit Icahn a saját pénzéből ajánlott fel, hogy ez az összeg ne essen ki az adománygyűjtésből.

Trump Plaza Hotel – Atlantic City

A legendás hotelt 1984-ben nyitották meg, amikor Donald Trump még nem politikus, hanem ingatlanfejlesztő volt.

A Trump Plaza Hotel éveken át Atlantic City legsikeresebb kaszinója volt. Mega eseményeket, például Mike Tyson ökölvívó mérkőzést vagy Rolling Stones koncertet rendeztek a szomszédos Boardwalk Hallban.

Míg a Trump Plaza Hotel és Kaszinó egykor a Boardwalk egyik fontos szereplője, látványossága és szálláshelye volt, a 2014-es bezárása óta egyre romlott az állapota. Az utóbbi időben törmelékek is elkezdtek leesni az épületről.

A kaszinó volt rendezvényvezetője, Bernie Dillon szerint fénykorában a szálloda olyan hírességeket látott vendégül, mint Jack Nicholson, Warren Beatty, Mick Jagger és még sokan mások.

Ezúttal nem a világsztárok, hanem az épület robbantás aratott nagy sikert, a nézők ujjongása jól hallható a felvételen is.

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
forrás: AP
címlap: Wcam, CC0, via Wikimedia Commons

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben