Hotel Helikon Keszthely felújítás fejlesztés megújul újranyit

Újjászületik a Helikon Hotel – 4 csillag superior minősítésű, wellness részleggel ellátott szálloda nyílik

by Waterfan

A 3 csillagos keszthelyi szálloda utoljára 2017-ben fogadott vendégeket, de most a Helikon 4 csillag superior minősítéssel, teljesen megújult szolgáltatási palettával, a korábbinál kevesebb, de tágasabb és exkluzívabb szobával nyílik újra.

Megkezdődött a Helikon Hotel Keszthely felújítása

A munkálatok során teljesen újjáépítik a konferencia részt, valamint a konyhát és új wellness részleget is kialakítanak. A tervek szerint 2021 nyarán nyithatja meg szobáit a szálloda – tudósít a Keszthelyi TV:

A korábbi 240 szobából 176 darab családbarát szobát alakítanak ki a legendás épületben. Kifejezetten odafigyelnek, hogy az épület intarziás falburkolata és az étkező mázas kerámia díszei a fejlesztés végeztével a keszthelyi hotel díszeként szolgálhassanak majd.

„Természetesen a homlokzat is fel lesz újítva, nyílászárócserék megtörténnek majd, az erkélyeknél a terasz és korlátfelújítás meg fog történni. Összességébe egy nagyon szép, új homlokzat lesz, de önmagában az épület nem változik, illetve annyit el lehet még mondani, hogy az épülethez tartozó park, illetve aszfaltos terület teljes egészében közműfelújításon fog átesni. Ez a mi általunk most lekerített terület mind kertészetileg, mind parkoló szempontjából teljesen fel lesz újítva.”

– mondta Mészáros György területi vezető:

Az egykori konyhát és konferenciatermet teljesen elbontják. Ezeket vasbetonszerkezettel építik újra. A konferenciaegység is kiemelkedő lesz, mely három részből fog állni.  A részleges bontás után teljesen új wellness részleget is építenek. 

„Teljesen megújul a wellness részleg, az külön áll családi és gyermek wellnessből, illetve lesz egy normál nagymedencés rész. Illetve, ami exkluzívvá teszi az egész hotelt, hogy külön lesznek kültéri, illetve beltéri wellness részlegek, természetesen kiegészítve szaunavilággal”

A kivitelezést végző West-Hungaria Bau Kft. területi vezetője reményét fejezte ki, hogy a pandémiás helyzet a jövő évben már nem lesz jelen az életünkben és a szálloda a következő nyáron megnyithat majd a terveknek megfelelően.

Visszapillantás a legendás Helikon Hotel múltjára

Hotel Helikon Keszthely felújítás fejlesztés megújul újranyit
Fortepan / Bauer Sándor

Helikon Hotel 1971. május 5-én nyitotta meg szobáit. Az akkori reklámanyagok úgy hivatkoztak rá, mint a Balaton legújabb és legmodernebb szállodája. Utoljára a 80-as években történt érdemi fejlesztés a szállón, amelynek épülete 1990-re nyerte el a mostani felújítás előtti arcát.

A 2 nappal ezelőtti országos félretájékoztatás után új kezdeményezés indult el, hogy a turizmus témaköréhez kapcsolódó hírekben elkerülhessék az olvasók a fals információkat. Elindult egy Facebook csoport és egy hírgyűjtő oldal is, amin kizárólag ellenőrzött forrásból, hozzáértők által ellenőrzött hírek kapnak helyet.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek hitelesen csoporthoz.

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

címlap: Globetrotter19CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben