Üvegaljú medence az utca fölött – Hotel Indigo Hong Kong Island

by Waterfan

Ahogy megláttam az utca fölé kinyúló, üvegfalú és üvegaljú tetőmedence képét, ellenállhatatlan vágyam lett feljutni a 29. emeletre. Bár kizárólag szálló vendégek részére szabad a bejárás, azért tettem egy próbát.

Hong Kong az a hely, ahol semmi sem lehetetlen. Semmi. Képzelj el egy várost, ahol a házak több, mint fele magasabb, mint 30 emelet és a kreatív építészet szabadon felnőhet akár a csillagokig is.

Hong Kong a világ legmagasabb városa a felhőkarcolók számát tekintve

Jóval azelőtt, hogy a neonfény megvilágította a körzetet, Wan Chai – a kantoni „öböl” – egy kis halászfalu volt. A ’40 -es években a matrózok hajókkal érkeztek a kikötőbe, szerelmet keresve a sugárutak mentén integető Suzie Wong-ok valamelyikének ölelő karjaiban. A hajók legénysége magával hozta a pezsgő, izgalmas éjszakai életet is. Ez volt a jelen kor kezdete: ahogy teltek az évek, a százéves téglaépületek összeolvadtak a gyarmati építészettel, és a város arculata megújult. Manapság a kék erkélyek a 19. századi lakásokból származnak, amik híres festése a 70-es évekből származik, amikor a kormány felhasználta a festék-többletet, ami akkoriban a Vízellátási Osztálynál keletkezett. A taxik, kerékpárok és eladók élénk élete elmosódik a szemünk előtt, és a sajátos ritmusuk veri a városi kulturális központ szívét.

Mi lenne jobb ötlet annál, mint felpattanni erre az áramlásra és sodródni vele, beszívni a környezet végtelen ingereit? Felpattantam egy emeletes villamosra a forgalmas Johnston út mentén, és az emeleti ablakon kibambulva útra keltem az óriási házak között.

Miután mentem egy kört és visszatértem a kiindulási pontra, felnéztem az égre. Ez a város nagyon izgalmas, különösen, ha nem felejtjük el nyitott szemmel megnézni, és nyitott elmével és lélekkel meglátni.
Mindig van valami látnivaló, például egy uszoda. Medence az égen.

A Hotel Indigo Hong Kong Island üvegaljú medencével csábít

A Hotel Indigo egy négycsillagos butikhotel, egyedülálló üvegfalú medencével, amelyet részben a levegőbe építettek, hogy különleges érzetet biztosítsanak a szerencsés vendégek számára. A napvédő árnyékolókból megformázott csillogó bronz sárkány drámai módon csomagolja be az épület külsejét, és jó érzékkel idézi meg a környék kultúráját és hagyományait.

Imádom azt, hogy Hong Kongban minden a sárkányokról szól és hajlandóak pénzt is áldozni azért, hogy ezek a szimbólumok az épített környezetben is megjelenjenek.

Elképesztően boldog lennék, ha a modern magyar építészet is alkalmazna ilyen megoldásokat Budapesten az új épületeknél és kicsit távolabbra tekintenének a beruházók a költségminimalizálás oltárán feláldozott városképnél. Sajnos Pesten elvétve épült olyan ház az utóbbi 20 évben, ami érdemi építészeti értéket képvisel, és hozzáad a város értékéhez az olcsósítás helyett. Persze ez más téma, de fontos ezt itt most megjegyeznem azért, hogy rávilágítsak, mekkora nagy dolog, hogy Hong Kongban figyelmet fordítanak a helyi hagyományokra és beépítik az épületeikbe még akkor is, ha azok így többe kerülnek, ugyanakkor, ezáltal hosszú távon is nagyobb vagyont testesítenek meg.

Annyira csodásak a hatalmas épület apró kis részletei, hogy egyszerűen hívogat: gyere be, ússz egy kicsit a fejemen – amint lehet! Amikor megérkeztem, körül se néztem a lobbyban, csak beugrottam a liftbe hamarjában és a képen látható folyosón találtam magam. Ez vezet ki a tetőteraszra.

Az alábbi látvány várta epekedve, hogy kilépjek az ajtón. A lágykék színű víz a végtelen üvegfalban végződik. A környező épületeket látva úgy érzem, mintha a 29 emeletes ház nem lenne magasabb, mint egy konyhakert az agglomerációban. Hihetetlen. Végül, de nem utolsó sorban Hong Kong legendás hegye, a The Peak pont szemben velünk tornyosul. Mi mást kérhetnék még itt, azon kívül, hogy maradhassak 1 hétig? Vizet nem kell, azt automatikusan hozzák a törölközővel együtt. Természetesen.

A medence végén lévő terület alja üvegből készült és kilóg az utca fölé. Nem mindenki elég bátor ahhoz, hogy rálépjen! Pedig, ha kiszakadna, akkor szempillantás alatt rántana le magával a lezúduló víz a medence bármely részéből, tehát aggodalomra semmi ok, nyugodtan tessék nézelődni!

Mindazonáltal, a biztonság nagyon erős és ez (sajnos) tisztán látható a medencéből. A mérnökök nagyszerű munkát végeztek és fantasztikus, hogy a tudomány jobbá teszi az életünket és izgalmasabbá a medencéket. Jelen esetben azért örültem volna, ha a képen látható gerendák nélkül is sikerült volna ezt megoldani, de ne legyenek illúzióink. Nem véletlenül vannak ott az üveg alatt, ahol.

Abszolút szürrealisztikus az utca felett úszni és úszószemüveggel látni a forgalmat meg a gyalogátkelőt, ahogy több, mint 100 méterrel alattam elterül. Kicsit lettem csak ideges magamra, hogy nem készültem fel snorkel maszkkal és pipával, hogy úgy igazán el tudjak merülni a látványban.


A tetőterasz, amit ők ott Sky Terrace-nak hívnak, olyan, mintha a földszinti udvarban lenne, mert Hong Kong a világ legmagasabb városa, ha az épületek átlagos magasságát nézzük. A szomszédos épületek pedig gyakorlatilag mind magasabbak, mint ahol mi most épp járunk.

Tetszett a kerti bútorok színe és formavilága. Kellemes, kényelmes hely egy kis pihenésre, nekem meg tökéletes volt arra, hogy megtervezzem a következő napi programomat.


Persze még mielőtt nekiálltam volna az egyszemélyes brainstormingnak, beültem a Jacuzziba. Szerintem fontos az, hogy úszás után egy kicsit lelazítsuk a testünket. Ehhez segíthet 1 jó ital, vagy könnyed étel is, amit készséggel szolgálnak fel az azonos szinten elhelyezkedő Sky Bar munkatársai.

Az ágyak kialakítása több, mint csinos. Az árnyékolójuk nagyon hatékonyan működik a déli napjárás környékén, csak megfelelő irányba kell fordítani őket. Ottlétem alatt a terasz szélcsendes volt, de időnként lehet szeles, különösen, ha valaki a tájfun idején érkezik.

Nagyon nagy piros pontot adtam a vezetőségnek azért, mert a medencénél ingyenesen felszolgált ásványvíz nem boltban kapható verzió, hanem a szálloda saját márkáját viselő, egyedi palackban került az asztalra.

Jó érzés az, hogy valami olyant kapunk, amit a sarki boltban nem vásárolhat meg bárki.

Igaz, lehetne mielőbb új megoldást kitalálni a műanyag helyett, de egyelőre a technológiának még ehhez megfelelő megoldást kell szolgáltatnia, különösen egy olyan különleges piacon, mint a városállam környezete.

A Hotel Indigo Hong Kong Island-ben Sky Bar is van az üvegaljú medence mellett

A Sky Bar szintén rendelkezik terasszal, de ami ennél fontosabb az az, hogy van benne néhány elég jó kaja is. Persze nem olcsón. Bírtam a bár bejáratánál alkalmazott jópofa kapcsolatépítő megoldást. Kitettek egy kis asztalt, amin ott lehet hagyni a névjegyünket, ezzel segítve, ahogy akár még ott-tartózkodásunk alatt, akár később felvegye velünk valaki a kapcsolatot. Vagy akár én magam is felhívhattam volna egy olyan cégvezetőt, aki esetleg fontos lehet a Spabook számára. Nem tettem, mert siettem át a következő helyre, ahol időpontra vártak.
 
Pincétől a padlásig, padlótól a plafonig üveg ablakok biztosítják a panorámás kilátást a híres Wan Chai kerületre.

A lobby kéken megvilágított lépcsőjét az úgynevezett Blue House Cluster és Wan Chai éjszakai élete inspirálta. Ismét megjelenik tehát a harmónia, a kapcsolat a múlt és a jelen között, ami biztosítja a jövő gyökereit is.


Jól harmonizál a belsőépítészettel a munkaállomások kialakítása is. Az apple számítógépei látványosan utalnak a hotel általános minőségi szintjére is.

A vendégek nagy része pihenés helyett dolgozni jön ide, vagy üzleti úton van. Az ő igényeik kiszolgálására videokonferencia szoba is rendelkezésre áll, így a világ bármely részén ülő partnerükkel tudnak megbeszélést folytatni. A felhasznált anyagok minősége elég jó, a szoba méretezés pedig 8 ember kényelmes munkavégzését teszi lehetővé. Miután a marketing igazgató körbevezetett, visszamentem még a medencéhez.
Újra látni akartam. Nem, nem a hölgyet.

A parádés kialakítású medence és a mellette lévő bár olyant adott nekem Hong Kongban, amit sosem felejtek el. Otthonos, könnyed, zöld, barátságos, egyedi az egész, és elképesztően kellemes érzés volt ott lenni. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt átélhettem, és megtapasztalhattam a Hotel Indigo Boutique Hotel szolgáltatásait.

Az elhelyezkedés kiváló, gyakorlatilag a város közepén van, bár Hong Kongban minden sarkon úgy érezni, mintha az lenne a város közepe, de ez itt tényleg központi hely. Biztos vagyok benne, hogy aki eljön ide, örök élményekkel fog távozni. Ha Te is szeretnél még élményekkel gazdagodni, akkor javaslom, hogy erre a panorámára is vess egy pillantást.

Természet rajongóknak pedig az a meglepő hírem így a végére, hogy remek partszakaszok vannak, amik alkalmasak strandolásra, sőt, szörfözésre is.

Érdekelnek a fürdős, wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben