Megnyitotta szobáit a Helikon Hotel Keszthely

by Kassay Tamás

Megnyitott a Helikon Hotel Keszthely, amelynek felújítása magán, valamint állami pénzből valósult meg. Az üzemeltetők célja egy egész évben nyitva tartó, négyévszakos szálloda üzemeltetése, amivel szélesíthetik a Balaton kínálatát a főszezonon kívül is.

8 szinten, 176 szobában több mint 500 vendég tud megszállni a felújított Helikon Hotel Keszthely szállodájában.

A korábbiakhoz képest családbarátabbak, exkluzívabbak lettek a szobák. Az épület szigetelésére nagy hangsúlyt fektettek a szakemberek, így amellett, hogy télen-nyáron kellemes klímában pihenhetnek a vendégek, a szálloda fenntarthatósága is reális keretek között marad. A hotel felső emeleteiről nagyszerű panoráma tárul a vendégek elé. A korszerűsítésre 11 milliárd forintot biztosítottak privát forrásból, amelyet a kormány 3,967 milliárd forinttal egészített ki. – derül ki a TV Keszthely tudósításából.

3 szintes wellness részleg épült

Kibővült a Helikon hotel wellness részlege, amely mostantól 3 szinten várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Exkluzív masszázs- és kozmetikai kezelések, tágas medencék és pihenőterek, káprázatos balatoni panoráma, élménymedence, gyermekpancsoló, kül- és beltéri Jacuzzi, szaunavilág, gyermekmedence, fitness terem adja a repertoárt.

„A kormányzatnak az az érdeke, hogy a következő időszakban Keszthely nagyon jelentősen fejlődjön. újabb és újabb beruházásokat fogunk támogatni. Részben olyanokat, amelyek a választópolgárok és Keszthely életminőségét javítja, részben pedig olyanokat, amiből pénz lesz. Ennek a szállodának Keszthely város polgárai szempontjából az a jelentősége, hogy adóforintokat fog termelni a keszthelyiek számára, amiből a várost lehet fejleszteni. A szomszédban egy másik szálloda épül, számos ingatlan beruházás zajlik, én ezt mind olyan fontos dolognak gondolom.”

– mondta el Lázár János beruházási és építési miniszter.

A Balaton térségében számos egyéb fejlesztés zajlik és folytatódik. Ezeknek jó példát mutathat a Helikon Hotel Keszthely, amely egész évben üzemelő szolgáltatóként képviseli a négyévszakos magyar tengert.

„Van ennek még egy üzenetértéke nagyon remélem ennek a mostani beruházásnak és a mai napnak. Néhány évvel ezelőtt meghirdettük azt, hogy Keszthelyt elkezdjük még ütemesebben, dinamikusabban fejleszteni és ennek az egyik első és jelentős része az a közel 4-4,5 kilométeres balaton-parti szakasz lesz, ott nagyon fontos volt figyelembe venni azt, hogy önkormányzati, állami, illetve magántulajdonnak kell együttműködnie. És azt gondolom, hogy erre is egy nagyon jó példa ez a mostani beruházás.”

-fogalmazott  Nagy Bálint beruházási államtitkár.

Az épület homlokzatának jellege a korszerűsítés során ugyan nem változott – ezáltal automatikusan megfelel a balatoni építési szabályoknak, de a belső terek megújítása nyomán Keszthely számára minőségi ugrást jelent. 

„Fejlődésre szükség van, hiszen a keszthelyi Balaton-part ilyen szempontból sok lehetőséget tartogat. De természetesen mértéktartó fejlesztésekre, környezetbarát fejlesztésekre és esztétikailag nagyon fontos, hogy milyenek. A keszthelyi Helikon Szálló, ahol itt vagyunk, ez adott volt. Ma már lehet azt mondanánk, hogy ez nagy és túlépítés, de azt gondolom, hogy évtizedek alatt mindenki elfogadta ezt. Keszthely ikonikus épülete, kár lett volna hozzányúlni, nem is volt ilyen szándék szerencsére. Tehát tulajdonképpen ugyanazokban a méretekben épült meg a szálloda, csak nyilván a kornak megfelelő színvonalúan, sokkal szebben.”

– mondta Manninger Jenő polgármester.

A próbaüzem alatt már tartottak rendezvényeket a szállodában, amely mostantól éles üzemben várja a pihenni vágyók mellett a konferenciák és családi események, például esküvős rendezvények résztvevőit is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben