Matild Palace Budapest the Luxury Collection Marriott World Travel Awards 2021 vezető szálloda

Ez a hotel nyerte Magyarország vezető szállodája címet – galéria

by Kassay Tamás

2021-ben immáron 28. alkalommal, október 22-én hirdették ki a World Travel Awards díjazottait. A „Magyarország vezető szállodája” (Hungary’s Leading Hotel 2021) címet az ikonikus Matild Palota épületében található, a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfóliójába tartozó Matild Palace luxusszálloda nyerte el.

Magyarország vezető szállodája a World Travel Awards szerint: Matild Palace Budapest

A World Travel Awards nemzetközi szavazási verseny nagy elismerésnek örvend, minden évben hálás feladat böngészni a a díjazottak listáját és beszámolni az újabb sikerekről. A Wall Street Journal egyenesen az idegenforgalmi ágazat Oscar díjakánt hivatkozik az évtizedes hagyományokra visszatekintő rendezvényre. A 2021-es díjátadón a budapesti Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte el a „Magyarország vezető szállodája” címet, eredeti angol nevén: Hungary’s Leading Hotel 2021.

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, a Matild Palotában dolgozó csapat számára, hogy kiérdemeltük a World Travel Awards rangos turisztikai díját, valamint, hogy a szállodát egyre több nemzetközi médium emeli a világ legjobbjai közé. Hiszünk abban, hogy ez csak a kezdet, és további figyelmet tudunk irányítani erre a fantasztikus városra, amely nagyon-nagyon megérdemli ezt a nemzetközi sajtótól

– mondta Selim Ölmez Hotel Manager

Budapest újjászületett, történelmi és városképet is meghatározó épületében, a Matild Palotában 2021 nyarán nyitotta meg szobáit a Marriott International The Luxury Collection portfóliójába tartozó 130 szobás luxusszálloda. Ezzel együtt a konyhába is élet költözött és a világhírű séf, Wolfgang Puck vezetésével itt nyílt meg az első európai Spago étterem, valamint a The Duchess névre keresztelt titkos tetőterasz bár is. Újdonságról is beszámolhatok, ugyanis 2022 tavaszán újabb egység nyitja meg kapuit az épületben, mégpedig a történelmi kávéház, a Matild Café & Cabaret.

Matild Palace Budapest galéria

Néhány napja épp volt szerencsém a szállodában járni, így élőben tapasztalhattam meg, hogy valóban parádés a belső kialakítása. Meggyőző a felhasznált anyagok minősége, és a teljes enteriőr sugározza magából a luxus érzését. Aki itt száll meg, valóban érzi, hogy kap valamit a pénzéért. Lássuk a sajnos csak telefonnal készült fotókat, egy nap talán visszamegyek DSLR kamerával is. Aki profi sajtófotókat is nézegetne, itt megteheti.

A szálloda földszintén található Spago by Wolfgang Puck étterem igen népszerűnek tűnt számomra, ugyanis ebédidőben szinte minden asztal foglalt volt. Nem érdemtelenül, valóban jól főznek, ha megítélheti ezt egyáltalán olyasvalaki, aki nem tud olyan szinten főzni, mint a mesterszakácsok.

Precíz utazós és turizmus szakmai hírek várnak minden nap az Utazás Hírek csoportban, csatlakozz hozzánk!
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben