Lifestyle Hotel Mátra BDPST group Hunguest Hotels Tiborcz István Mészáros Lőrinc

Mátrai hotelt vásárolt a BDPST Group a Hunguest Hotels-től

by Kassay Tamás

A BDPST Hotel Management veszi át a Lifestyle Hotel Mátra szálloda üzemeltetését, terveik szerint tovább erősítve a nyugodt, erdei környezetben elhelyezkedő szálloda szolgáltatási színvonalát. Nem pusztán üzemeltetőváltás történik, hanem a tulajdonjogot is megszerezték. Az eladó nem más, mint a Hunguest Hotelst. A szakma ismerőinek nem kell bemutatnom a két cégcsoport tulajdonosait, de aki először jár e turizmus szakportálon:

A BDPST Group Tiborcz Istvánhoz, míg a Hunguest Hotels Mészáros Lőrinchez és az OPUS Nyrt-hez tartozik. Így a nagy hírportálok címei általában úgy néznek ki a témában, hogy:

Tiborcz István a miniszterelnök veje szállodát vásárolt Mészáros Lőrinctől, a vételár ismeretlen

Lifestyle Hotel Mátra BDPST group Hunguest Hotels Tiborcz István Mészáros Lőrinc
fotó: BDPST Group; Ha érdekelnek az utazás világának hírei a Turizmus hírek csoportot ajánlom.

Miután ez az oldal turizmussal foglalkozik, ebből a szempontból közelítem és vizsgálom a témát. A BDPST közleménye úgy fogalmaz: Cél, hogy a hegyvidéki környezetben elvonulni vágyó vendégek közkedvelt hazai választásává váljon a szálloda.

A cél nemes, és ilyen szempontból amúgy az sem rossz elképzelés, hogy kikerüljön a Hunguest köreiből, mert sikeresebben lehet emelt szintű szolgáltatásokat nyújtani. Ez a hotel megérdemelné, hogy több legyen mint középszerű, meglátjuk mi lesz belőle. A know-how adott, pénz is akad, a szándék meg majd idővel kiviláglik.

A Kékes lábánál található 114 szobás komplexum 220 fős étteremmel, 45 fős bárral és wellness részleggel is rendelkezik. A szálloda széleskörű gasztronómiai kínálata a tradicionális magyar ízeket, valamint nyugat-európai és a mediterrán ízvilágot is magába foglalja, amelyek részben a helyi termelők áruját felhasználva készülnek. A hotel által kínált változatos programajánlatok, mint például a nordic walking, kerékpározás vagy az 1200 négyzetméteren elterülő széles wellness kínálattal rendelkező SPA mind hozzájárulnak a tökéletes kikapcsolódás élményéhez.

„A belföldi turizmus erősödésével párhuzamosan egyre népszerűbbé válnak a természetközeli élményt, pihentető elvonulást, aktív kikapcsolódást kínáló desztinációk, mint amilyen a Mátra. Célkitűzésünk, hogy a szellemi és fizikai feltöltődést és hegyvidéki környezetet kereső vendégek körében még népszerűbbé váljon a Lifestyle Hotel Mátra. Ennek érdekében, évtizedes szaktudásunkra építve tovább emeljük a szolgáltatási színvonalat, ezáltal még színesebbé és vonzóbbá téve a kiváló adottságokkal rendelkező szállodát […] Minden egységünknél arra törekszünk, hogy nemzetközi színvonalú, ugyanakkor különleges, egyedi élményt kínáljunk a vendégeinknek, erre a Lifesytle Hotel Mátra adottságai remek lehetőséget kínálnak

 mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője.

A nyugodt, erdei környezetben található hotel a jövőben is változatlanul várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket, az üzemeltetésben bekövetkezett változás nem érinti a szálloda meglévő, illetve jövőbeni foglalásait.

A tranzakcióval tehát új szállodatípussal, hegyvidéki wellness hotellel egészül ki a BDPST Group hotelportfóliója, miután a cégcsoport szállodafejlesztési és -üzemeltetési tanácsadó cége a BDPST Hotel Management veszi át november 1-től a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését.  Az üzemeltetési feladatok ellátása mellett a szállodát tulajdonló társaság megvásárlásáról szóló szerződés is aláírásra került 2021 októberében.

A Hunguest Hotels könnyes búcsúja nem tartott sokáig, ugyanis eközben bevásárolt, méghozzá a közeli Egerben szerzett meg egy hotelt, ahol így már 3 szállodát is birtokol.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben