Hilton szöveges üzenet sms chat

Szöveges üzenetben rendelhetünk a Hilton minden szállodájában

by Kassay Tamás

A Hilton szállodalánc bejelentette, hogy az új korszakba lép, és 2024 végéig a több mint 7000 szállodájában lehetővé teszi a vendégek számára, hogy szöveges üzenetekben küldjék el kéréseiket. A vendégek a Hilton Honors alkalmazásban, okostelefonon keresztül SMS-ben, WhatsAppon és más platformokon küldhetnek majd üzeneteket a tartózkodásuk előtt és alatt.

Chat és SMS üzenetekben lehet rendelni a Hilton szállodákban

Az ügyfélszolgálati kérések sms-ben történő elküldése a kiskereskedelemben, a pénzügyekben és más ágazatokban már bevett szokássá vált. Néhány nagy szállodai csoport azonban még mindig megköveteli a telefonos vagy személyes interakciókat és ezt egyrészt nem minden vendég kedveli, másrészt komoly emberi erőforrás igénye van.

A Wyndham Hotels & Resorts 2022 végén engedélyezte először a franchise-partnereinek, hogy bezethessék a szöveges üzenetkben történő vendégkommunikációt, bár már 2015-ben kísérleti jelleggel tesztelte a Microtel márkájával a helyszíni SMS-ezést. Tavaly októberben kezdte el a Canary Technologies nevű beszállítóján keresztül a több mint 6000 amerikai és kanadai szállodájában a továbbfejlesztett funkciókat bevezetni, lehetővé téve a vendégek számára, hogy alkalmazás helyett SMS-üzenetet használjanak, és a leggyakrabban feltett kérdésekre mesterséges intelligencia válaszoljon.

Az IHG azt ajánlotta franchise-partnereinek és tulajdonosainak, hogy fontolják meg egy ilyen szolgáltatás bevezetését, és eddig több mint 400-an már meg is tették. Érdekes, hogy más szállodaláncok eddig nem követték a példát.

A Hilton kötelezővé teszi minden franchise partnere számára, hogy biztosítsa a vendégek számára a szöveges üzenetküldés lehetőségét vendégkérések, illetve visszajelzések számára. A szolgáltatás lehetővé tételéhez a Kipsu nevű szállító szoftverét használja.

Hilton üzenetküldő rendszer

Hilton szöveges üzenet rendelés

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Sok Hilton szálloda felismeri, hogy a vendég tagja-e a hűségprogramnak, és milyen szintű státusszal rendelkezik a programban. A mobilalkalmazáson keresztül egy üdvözlő üzenet jelenik meg és jelzi a vendég hűségstátuszát a szintek szerint, és felkéri a vendéget, hogy tegye fel kérdéseit.

A szállodatulajdonosok számára az új rendszer vonzerejét részben az ígért működési hatékonyság jelenti. A szállodai személyzet képes lehet az üzenetek osztályozására, hogy a kéréseket jobban rangsorolja, és a sürgősség sorrendjében delegálhassa a csapattagokat.

Az általános vezetők és a tulajdonosok a kérések mintáit is láthatják, ami segíthet a problémás pontok felderítésében, például ha egy adott szolgáltatással kapcsolatban ismételten olyan kérések fordulnak elő, amelyeket nem megfelelően teljesítettek.

„A Hiltonnál hosszú távú elkötelezettséget vállaltunk az utazási élmény digitális átalakítása és a vendégek számára a foglalástól a számlázásig tartó zökkenőmentesebb utazás megteremtése iránt”

– mondta Chris Silcock, a Hilton globális márkákért és kereskedelmi szolgáltatásokért felelős elnöke.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben