7 tipp, amit érdemes figyelembe venni, ha kaszinós utazását tervezi (X)

by admin

A szerencsejáték évszázadok óta közkedvelt kikapcsolódási lehetőségnek számít, ám 1996-ban elkezdett átalakulni ez az iparág is. Ekkor jelent meg ugyanis az első internetes kaszinó, melyet nem sokkal később újabb platformok követtek. Ma már viszont ott tartunk, hogy több ezer virtuális játékterem közül választhatunk, és mindegyiknek megvan a maga vonzereje. A rengeteg különböző bónusz, a széles játékkínálat és a fantasztikus kényelmi funkciók miatt sokan döntenek manapság egy online kaszinó mellett, ám vannak olyanok, akik még mindig a hagyományos játéktermeket részesítik előnyben. Szerintük ugyanis lehetetlen saját nappalinkban olyan hangulatot teremteni, mely az offline kaszinókat jellemzi.

7 tipp kaszinos utazashoz

Bár az offline és online kaszinók közötti különbségek, és hogy melyik a jobb a kettő közül, folyamatos vita tárgyát képezik az interneten, abban kétségkívül igazuk van a hagyományos játéktermek mellett érvelőknek, hogy lehetetlen valódi kaszinóélményt varázsolni otthonunkba. A folyamatos pezsgés, a kártyák illata, a nyerőgépek kattogása mind olyan hangulati elemek, amely egy legális online kaszinó felületén nem lehet jelen.

Noha a virtuális kaszinók mindent megtesznek azért, hogy egyre realisztikusabb élményt kínáljanak a felhasználóknak, jellegükből adódóan a fent említett dolgokra természetesen nincs lehetőségük. Éppen ezért a netes kaszinók térnyerése ellenére is sokan döntenek úgy manapság, hogy repülőgépre vagy autóba ülnek és meglátogatják valamelyik népszerű kaszinós úti célt. Az alábbi írásunkban azt nézzük át, hogy mire érdemes odafigyelni egy kaszinós kirándulás alatt. Ezekkel a tippekkel Ön is kihozhatja a legtöbbet a kaszinós utazásból.

1. A kaszinós kiadások megtervezése

Az első lépés egy kaszinós út megszervezése során mindig a kaszinós kiadások megtervezése kell, hogy legyen. Így elkerülhetjük azt, hogy több milliós veszteségekkel zárjuk utazásunkat. Ez nemcsak egy rövid, egynapos túra esetén jöhet jól, de a hosszabb kaszinózásokhoz is remek ötlet lehet. Ha nem tudja, hogy álljon ennek neki, csak kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Tegyen félre egy adott összeget a kaszinózásra, aminek az elvesztését megengedheti magának, és nem fog fájni később. Erre az összegre tekintsen úgy, mintha már el is vesztette volna, hiszen így nem érheti kellemetlen meglepetés.
  2. Miután meghatározta azt az összeget, amit kaszinózásra szán, találja ki, hogy mekkora tétekkel szeretne játszani. A szakértők a teljes összeg 3–5%-át javasolják erre a célra. Vegyünk például egy 300 dolláros bankrollt. Az előbb említett arányt figyelembe véve ebben ez esetben 9–15 dollár közötti téteket érdemes megjátszani.
  3. Ezután már nincs is más dolga, csak válassza ki az Önnek legmegfelelőbb játékot, és indulhat a kaszinózás!

2. Válassza ki a játékokat

A kaszinók nemcsak hangulatban, hanem játékkínálatban is jelentősen különbözhetnek egymástól. Noha a legtöbb játékteremben megtalálható a blackjack és a rulett, a ház előnye eltérő lehet, így egyáltalán nem mindegy, hogy melyik játékkal játszunk az adott kaszinóban.

Ha például épp Las Vegasba készül, az interneten számos olyan listát találhat, amelyek a vegasi kaszinók közötti különbségeket mutatják be. Ezeket az írásokat mindenképp érdemes elolvasni, hiszen így találhatja meg azt a kaszinót, ahol a kedvenc játékával a legnagyobb esélye lesz nyerni. Ha csak Budapesten vagy valahol a közelben próbálná ki valamelyik nyerőgépet, a következő pont segíthet Önnek a legjobb játék kiválasztásában.

3. Játékok, amelyekkel a legtöbb esélye van nyerni

A szerencsejátékban minden a valószínűségről szól. Persze mindig lehet szerencséje az embernek, és ehhez nem feltétlen szükséges precíz stratégiák kidolgozása, de ha csak olyan játékokkal játszik, melyek a háznak kedveznek, nagy valószínűséggel veszíteni fog hosszabb távon.

Mielőtt azonnal elkezdene játszani valamelyik szimpatikus nyerőgéppel vagy kártyajátékkal, alaposan nézzen utána, hogy melyik játékkal lehet a legnagyobb esélye nyerni. A rulett, a blackjack kifejezetten jövedelmezőnek számítanak ilyen szempontból, míg a kenónál, a Big Sixnél és a Wheel of Fortunate-nél sokkal nagyobb a ház előnye. A nyerőgépektől szintén érdemes távol maradni. Ne feledje, a hagyományos kaszinók az internetes játéktermekkel ellentétben nem tüntetik fel a nyerőgépek RTP-értékét, így nem fogja tudni, hogy melyik játékkal lehet átlagosan a legtöbbet nyerni.

Sokan választják a pókert a kaszinókban, de mi azt javasoljuk, inkább legyen óvatos ezzel a játékkal. Csak akkor vágjon bele egy pókerjátszmába, ha tényleg tudja, hogy mit csinál, és már kipróbálta magát professzionális környezetben is. A pókerezés egy kaszinóban teljesen más, mint egy baráti összejövetelen, és készüljön fel rá, hogy az asztalnál több profi játékos fog ülni, mint kezdő.

4. Kevesebb alkohol játék közben

Aki járt már valaha kaszinóban, az tudja, hogy a háznak mindig az a célja, hogy a játékosok alkoholos befolyásoltság alatt játsszanak. Sok helyen ezért ingyenes fogyasztást biztosítanak, hiszen az ittas játékosok bátrabban és sokkal kevésbé átgondoltan bánnak pénzükkel.

Ha Ön is szeretné elkerülni azt, hogy rossz döntéseket hozzon a szerencsejáték közben, inkább tartózkodjon az alkoholtól. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szabad inni, de nem árt kicsit odafigyelni a fogyasztásra, és inkább a kaszinózás utánra tartogatni a szórakozásnak ezt a részét.

5. Tartson néha szünetet

Van még egy pszichológiai trükk, amit a kaszinók szívesen alkalmaznak, hogy a játékosok még több időt töltsenek el valamelyik nyerőgépen vagy asztali játékon. Ez pedig nem más, mint az órák és időjelző felületek teljes eltávolítása a játéktérből. Persze sokan hordanak órát, vagy ott lapulhat a zsebükben egy mobil, melyről leolvashatják az időt, ám az óriási izgalmak hevében erről gyakran hajlamosak megfeledkezni.

Épp ezért azt javasoljuk minden kezdő és tapasztalt játékosnak, hogy néha-néha iktassanak be egy szünetet játék közben. Ezt főleg a nyerő szériákat követően érdemes megtenni, hiszen ilyenkor statisztikailag is kevesebb esélyünk van ezek fenntartására. Egy kis friss levegő és végtagjaink megmozgatása garantáltan felfrissíti az agyunkat, így teljesen megújulva vághatunk bele a nyerőgépek vagy asztali játékok izgalmas világába.

6. Gyakoroljon online

Ha olyan játékokkal szeretne játszani, melyekben elengedhetetlen a játékosok közötti interakció, mindenképp azt javasoljuk, hogy először az interneten tegye próbára tudását. Ez elsősorban az olyan asztali játékokra vonatkozik, mint a blackjack, a póker vagy a bakkarat. Ezekben a játékokban a téteket néha egy adott mozdulattal vagy gesztikulációval adjuk meg, és kellemetlen lehet, ha ezekkel a szokásokkal nem vagyunk tisztában.

Az online kaszinók egyik nagy előnye, hogy számtalan játék elérhető próbaváltozatban is, így nem kell saját pénzét kockáztatnia, ha szeretné jobban megismerni valamelyik asztali játékot vagy nyerőgépes címet. A legtöbb online kaszinóban a játék kipróbálásához csak annyit kell tenni, hogy a kurzort az adott játék ikonja fölé húzza, és a megjelenő „Demo” ikonra kattint. Ezenfelül számos könyv és útmutató is fellelhető az interneten, amely részletesen foglalkozik a különböző játékokkal, így ezeket sem érdemes kihagyni. Ha pedig inkább interneten próbálna szerencsét, ma már számos korszerű, ultragyors fizetési mód elérhető a netes kaszinók felületén, tehát pillanatok alatt kezdeményezhet be- és kifizetést.

7. Mindig tudjuk, hogy mikor kell abbahagyni

Az egyik legfontosabb tipp, amit érdemes betartani mind a hagyományos, mind az online kaszinókban, az az, hogy tudjuk, mikor kell abbahagyni a játékot. A nyerő szériákat általában vesztes szériák követik, ám ezeket felismerni és időben kiszállni nem mindig olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Tegyük fel például, hogy még csak egy órája van a kaszinóban, de már óriási összegeket nyert valamelyik gépen. Nagy nyeremények ide vagy oda, természetesen érthető, hogy egy óra játék után még nem akar felállni a nyerőgépektől vagy asztali játékoktól. A tapasztaltabb játékosok gyakran meghatároznak egy nyerési limitet, melyet elérve azonnal abbahagyják a játékot. Ezt javasoljuk a kezdő játékosoknak is, hiszen egy kaszinóban sok más program közül válogathatunk, nem muszáj minden pénzünket eljátszani.

Összegzés

Sajnos nem létezik olyan tökéletes módszer, melyet alkalmazva garantáltan nagy nyereményekkel távozhatunk egy kaszinóból. A kaszinózás szerencsejátéknak minősül, amely – ahogy neve is mutatja – szinte teljes egészében a szerencsén alapul. Azonban ha megfogadja a fent említett tanácsokat, Ön is nagyobb eséllyel távozhat pluszos egyenleggel egy játékteremből. Ne feledje: gyakorlat teszi a mestert, így akkor sem szabad feladni, ha eleinte nincsen szerencséje a kaszinókban.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben