McKenzie torna gerincsérvre tényleg segíthet

McKenzie torna gerincsérvre – Tényleg segíthet? (X)

by admin

A gerincsérv az egyik leggyakoribb és igen fájdalmas gerinc probléma, ami nagyon sok embert érint. A kialakulás több tényező együttes hatásának következménye. Ilyen lehet például az öregedés, az ülő életmód vagy a különféle sérülések és a helytelen testtartás is. A gerincünk csigolyákból áll, amelyek között porckorongok helyezkednek el. A porckorong egy idő után elhasználódik, kopik és a benne megtalálható zselés anyag kitüremkedik, majd nyomást gyakorol az idegekre. Ez a nyomás fájdalmas és kellemetlen és nagyban csökkenti az életminőséget vagy akár a munkaképességet is.

Mit kell tudni a népszerű McKenzie módszerről?

McKenzie tornagyakorlatok a gyógytorna egyik legnépszerűbb formája. A Robin McKenzie által életre hívott módszer a Mechanikai Diagnózis és Terápia (MTD). Ezt a terápiát már több mint 30 éve alkalmazzák a világ több országában is sikerrel. A terápiát csak nemzetközi vizsgával rendelkező specialisták végezhetik, akik képesek arra, hogy felismerjék a panaszok pontos okát. A terapeuták egy kezelési tervet állítanak össze a pácienseknek, amely terv pontosan a problémák kiváltó okának a megszüntetésére irányul. A módszer különlegessége, hogy a betegeket is bevonják a kezelésbe, sőt arra bíztatják, hogy az öngyógyítást elsajátítsa és ne függjön senkitől sem a gyógyulása. A kezelési tervben meghatározott gyakorlatokat pontosan kell elvégezni annak érdekében, hogy gyógyszerek nélkül lehessen a gyógyulás útjára lépni. A módszer már nagyon sok embernek segített abban, hogy elkerüljék a gerincműtéteket. A kezelési terv előtt egy mechanikus vizsgálatot is elvégeznek, hiszen csak így lehet megállapítani azt, hogy az adott fájdalomra és tünetekre ez a módszer alkalmas-e. Ha szükséges, akkor a terapeuta egyéb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat is elrendelhet, hogy minél pontosabban meg lehessen határozni a betegséget kiváltó okokat.

Mit tudhatunk módszer eredetéről?

Az 1931-ben született Robin Anthony McKenize kifejezetten a gerincrendellenességeket kutatta. A különleges kezelési módszere egy forradalmi megközelítés, hiszen szerinte minden mozgásszervi fájdalom mögött mechanikai eredetű okok húzódnak meg. A hétköznapi mozgásunk, a rossz testtartásunk mind döntő szerepet játszik abban, hogy gerincsérv alakuljon ki.  A terápia alapja egy klinikai vizsgálati folyamat. 1970-re kidolgozta azt a végleges tervet, amelyet mind a mai napig nagyon sokan alkalmaznak. Mivel egyedül már nem volt képes átadni a tudását, ezért megalapította saját intézetét, ahol módszerét oktatja. Maga a vizsgálat és a kezelési terv teljesen megbízható és biztonságos.  Pár konzultáció után pontosan meghatározható, hogy mi lehet a pontos kimenetele az adott problémának. A terápia mellett érdemes különféle kiegészítő terápiákat is igénybe venni, mint például a manuálterápia vagy esetleg a köpölyözés és a trigger pont terápia.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben