2023 fapados légitársasága Európában: a Wizz Air

by Kassay Tamás

Az Év Vezető Európai Diszkont Légitársaságának járó díjat a Wizz Air vehette át a 30. alkalommal megrendezett World Travel Awards eseményén. A fapados légitársaság többek között azért kapott elismertést, mert elkötelezett a világszínvonalú ügyfélkiszolgálás kialakításában, miközben a fenntartható repülés területén is úttörő munkát végez. – áll a cég közleményében.

A World Travel Awards a turizmus ipar legnagyobb kiválóságait és innovációt díjazza.

Európa legjobb fapados légitársasága Wizz Air World Travel Awards 2023

„Hihetetlenül megtisztelő számunkra, hogy a zsűri a Wizz Airnek ítélte ezt a rangos díjat. Ez megerősíti hitünket abban, hogy a magas szintű ügyfélkiszolgálás és a fenntartható repülés iránti elkötelezettségünk a helyes út. Az elismerés bizonyítéka csapatunk nagyszerű munkájának és utasaink hűségének” 

– mondta Radó András, a Wizz Air szenior kommunikációs vezetője, aki a grúziai Batumiban vette át a díjat.

A Wizz Air közleménye úgy fogalmaz, hogy a légitársaság következetesen bizonyította fáradhatatlan törekvését az ügyfélkiszolgálás fejlesztésében: csak tavaly több mint 45 millió utasának nyújtott kellemes, zökkenőmentes és megfizethető utazási élményt.

A Wizz Air fenntarthatóság iránti elkötelezettségét pedig igazolja:

  • a flottájában található üzemanyagtakarékos repülőgépeinek száma,
  • beruházásai a fenntartható üzemanyagok fejlesztésébe,
  • a légitársaság munkatársainak sokszínűsége – a kollégák 100 országból érkeztek –,
  • valamint a környezeti hatások csökkentésére fordított kiemelt figyelem.
    A Wizz Air az elmúlt években folyamatosan redukálta szén-dioxid-kibocsátását, amely az iparágban kiemelkedően alacsonynak számít. Az ambiciózus fenntarthatósági stratégiájának részét képezik továbbá azok a változtatások, amelyeket 185 repülőgépén valósított meg, beleértve az áttérést a biológiailag lebomló evőeszközökre, a szintetikus bőrrel bevont ülések használatát, a pilóták nyomtatott fedélzeti anyagainak elektronikus eszközökkel való helyettesítését.
    [Sajnos a társadalmi fenntarthatóságnak megfelelő menetrendet, amely kerüli a kora hajnali indulásokat és a késő éjjeli érkezéseket még nem vette napirendre a légitársaság – a szerk.]

A légiközlekedési iparág fejlődésével párhuzamosan a Wizz Air továbbra is kitart küldetése mellett, hogy kivételes szolgáltatást nyújtson az utazni vágyóknak. A World Travel Award elismerése jelképezi mindazt az odaadást, amit a légitársaság az utasok és a környezetünk iránt tanúsít.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben