AirAsia logo superapp branding márka

Átalakul az AirAsia: új logo, online terjeszkedés, új iparágak

by Waterfan

Teljesen lecserélődik az AirAsia ikonikus piros, lendületes karakterekkel rajzolt logója! Az új logó első ránézésre meglepő, de a mögöttes tartalom még meglepőbb: átalakul a légitársaság és superapp-ként lép az online kereskedelmi és szolgáltató piacra.

Az AirAsia gyökerei még 1996-ba nyúlnak vissza, de a klasszikus, vörös megjelenés csak 2002-ben született meg. Az ikonikus márkaépítés közel két évtizedes örökségére alapozva 2020 év végétől az eddigi legambiciózusabb fejlődési utat tűzte ki maga elé a légitársaság.

Az új airasia logo és az új alkalmazás dióhéjban

A videóhoz nincsen szükség különösebb kommentárra, egyetlen percbe sűrítve látványosan bemutatja azt az átalakulást, amibe belekezdett a világ legjobb fapados légitársasága.

„Az airasia.com nem csak az emberek és az úti célok összekapcsolásáról szól, hanem arról, hogy összekapcsolja az embereket az emberekkel, közösségeket hoz létre hasonló gondolkodású utazók között, megosztja a legjobb ételeit és elősegíti a közösségi alapú kereskedelmet. Superapp-unk (szuper alkalmazásunk) zökkenőmentes felhasználói élményt kínál, amely lehetővé teszi az ügyfeleink számára, hogy a termékeink széles választékában BIG Pontokkal fizessenek, egyetlen kattintással.”

Karen Chan, CEO airasia.com

Lecserélik a Now everyone can fly szlogent is!

Az eddigi „Now everyone can fly” (Mostantól mindenki repülhet) szlogen helyett az „For Everyone” (Mindenkinek), azt hivatott kommunikálni, hogy a világ legjobb fapados légitársaságaként megismert márka mostantól kezdve sokkal több, mint légitársaság és nem csak azoknak szól, akik repülni szeretnének.

Számos új iparágba léptek be az elmúlt időszakban. Akár a csomagszállítás, akár a helyi farmerek közötti elektronikus kereskedelmi platform létrehozását, akár a zeneiparba történő belépést nézzük a sok egyéb mellett, mindegyik gyökeresen eltér a márka eredeti életpályájától.

Immáron az airasia.com nem csupán légitársaság, hanem élmény központú és hasznos szolgáltatások sokaságát nyújtó, országokon átívelő vállalkozás, szuperapp.

A re-branding pontos okairól a társaság márkaigazgatója, marketingvezetője és ügyvezető igazgatója beszél ebben a videóban. A vendéglátásban utazók számára kötelező olvasmány megnézni és inspirálódni belőle, különösen a mostani piaci helyzetben! Örömmel állok mindazok rendelkezésére, akik szeretnének lépéseket tenni a saját üzletük vonatkozásában.

Példát vehetünk az ázsiai, innovatív hozzáállásról. Továbbra is a top3 légitársaságom közé tartozik, és a korlátozások elmúltával bátran ajánlom mindenkinek a velük való utazást, ugyanakkor, már a korlátozások alatt is érdemes szétnézni az airasia háza táján, hogy mi mindent tud kínálni a távolból is. Igaz, a célpiacuk nem Európa, de ettől még a tájékozottság mindig csak előnyös lehet.

Üdvözlettel,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó

Érdekelnek a turizmushoz, utazáshoz kapcsolódó témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben