airBaltic NFT kibocsátás Bitcoin elfogad

A világ első Bitcoin elfogadó légitársasága most NFT-t bocsát ki

by Waterfan

Az airBaltic  a világ első légitársasága, amely hamarosan úgynevezett NFT-t, azaz  nem helyettesíthető tokent (non- fungible token) bocsát ki, korlátozott számban.

A token az Airbus A220-300 modellt, valamint az egyik legkedveltebb lett várost, Kuldigát ábrázolja , így népszerűsítve Lettországot és a turizmust.

Elfogadja az airBaltic a Bitcoin-t fizetéskor

Az airBaltic az innováció légitársaságaként ismert a globális fuvarozók között. Már 2014 óta lehetőséget biztosít arra, hogy Bitcoin-nal fizessünk a repülőjegyért, és most újabb innovatív, nagy dobásra készül.

„Miután a légitársaságok közül elsőként elfogadtuk a Bitcoint fizetési módot, most a következő lépésben a nem helyettesíthető tokeneket kínáljunk. Ezek az ún. NFT-k nem pusztán digitális művészeti tranzakciók lehetnek, de kiterjeszthetők akár koncertjegyre, más egyedi darabokra, sőt akár repülőjegyekre is. Az elsőként, limitáltan kibocsátott NFT-k turisztikai kampányként szolgálnak Lettország számára.”

mondta Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója

NTF token az airBaltic légitársaság kibocsátásában

airBaltic NFT kibocsátás nem helyettesíthető token Bitcoin elfogadás

Lettország centenáriuma tiszteletére a lett légitársaság még 2018-ban hirdetett szavazást Lettország kedvenc városairól, és később ezekről nevezte el a teljes A220-2300-as flottájába tartozó repülőgépeit.

Ezek a lett városok, mint pl. Kuldīga, most egyenként képviseltetik magukat a légitársaság által kiadott digitális műalkotásokban. Az első, limitált kiadású NFT kibocsátása április végén várható.

Most, a BitPay szolgáltatóval együttműködve, az airBaltic más kripto valutákat is elfogad, mint például a Bitcoin Cash, az Ether és a Dogecoin a weboldalán történő foglalásokhoz.

Ilyen innovációkat ugyan nem láthatunk a Wizz Air-nél, viszont idén nyáron repülhetünk velük Santorini, és Kréta szigeteire is.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha szállás vélemények, útleírások is érdekelnek, akkor a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben