Uszodává vált egy repülőtér az esőzések miatt, nem tudják újraindítani a közlekedést (videó)

by Kassay Tamás

Le kellett zárni az Auckland Nemzetközi Repülőteret (AKL) a heves esőzések nyomán bekövetkező beltéri áradás miatt. Új-Zéland legfontosabb légikikötője szombaton elhalasztotta a nemzetközi terminál újranyitását, mert az infrastruktúra „kritikus elemei” megsérültek az áradásban.

Több mint 2000 ember éjszakázott az aucklandi repülőtér termináljain, miután az árvíz miatt ott rekedtek, ugyanis nem volt tömegközlekedés vagy más közlekedési eszköz, amellyel elhagyhatták volna a területet.

A repülőtér szerint azonban a Park & Ride buszok hajnali 4.30-kor már közlekedtek a belföldi terminálnál, és taxik, valamint fuvarmegosztók is működtek. A repülőtér az alábbi tájékoztatást adta ki:

Az aucklandi repülőtér belföldi terminálja a szokásos módon üzemel. Január 29-én, vasárnap reggel 5 óra előtt nem indulnak nemzetközi járatok az aucklandi repülőtérről. Január 29-én, vasárnap reggel 7 óráig nem érkeznek nemzetközi járatok. Javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a légitársaságával a járatával kapcsolatos legfrissebb információkért. Köszönjük mindenkinek a türelmét. Csapatunk éjjel-nappal azon dolgozik, hogy a repülőtér a lehető leghamarabb újra működőképes legyen.

Az aucklandi reptéren az utasok térdig gázoltak a hirtelen jött vízben. A közösségi médiában számos videó terjed a nem mindennapi – és nyilvánvalóan nem is kellemes -, de emlékezetes élményről.

A repülőteret azért kár lenne túlzottan kárhoztatni, ugyanis a jelentések szerint 24,9 centiméter(!) eső szakadt le 24 óra alatt. Ez óriási mennyiségű víz, aminek elvezetésére elképesztően nehéz felkészülni, különösen, ha nem gyakran fordul elő hasonló eset. Rendkívüli állapotot hirdettek az országban, ahol sajnos több ember életét is vesztette az áradásokban.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben