Boeing 747 óriásgép szenvedett balesetet a Chicago O’Hare repülőtéren (videó)

by Kassay Tamás

A China Airlines Cargo B-747-es repülőgépe balesetet szenvedett Chicagoban, amikor az O’Hare Nemzetközi Repülőtéren (ORD) gurult éjszaka, havas időben. A taxizó repülőgép konténerek közé hajtott, ahol néhány felett szerencsésen áthaladt, de volt, amelyikkel összeütközött.

A gép hajtóművei megsérültek az incidensben, így mondhatjuk, hogy az anyagi kár jelentős. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt. Biztonsági kamerák felvételein látható az ijesztő jelenetsor:

A chicago-i incidensben érintett repülőgép a China Airlines Boeing 747-ese, amely típus az Egek Királynője címet is viseli nagysága és megjelenése okén. A Boeing 747-409F típusú cargo gép első repülése 2003 augusztus 24-én volt, a repülőgép kora 18,4 év. Az alábbi videón látható, hogy a 4 darab GE CF6-80C2B1F hajtómű bal oldali párja megsérült.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben