Balhézott Ferihegyen, a bíróságon landolt

by Kassay Tamás

Bíróság elé állítanak egy tádzsik férfit, aki rendőrökkel kiabált a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd megfenyegette őket, és egyiküket leköpte – közölte a Fővárosi Nyomozó Ügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A külföldi férfi március 2-án 7 óra körül a 2B Terminál indulási szintjének utaskoordinációs pultjánál – azt állítva, hogy félretájékoztatták – trágár kiabálással, dühöngve fenyegetőzve a repülőtér munkatársait okolta amiatt, hogy lekéste az Isztambulba induló járatát.

A bejelentés alapján két rendőr érkezett a helyszínre, igazoltatták a húszas évei elején járó férfit, aki ingerülten, emelt hangon beszélt a rendőrökkel, ezért ők az agresszív viselkedése miatt megerősítő erőt kértek.

A ferihegyi repülőtéren eljáró rendőrök tájékoztatták a férfit, hogy cselekményével a garázdaság szabálysértését valósítja meg, és felszólították, hogy hagyjon fel ezzel a viselkedéssel, valamint távozzon a helyszínről.

A fiatal a rendőri felszólításnak nem tett eleget, továbbra is hangosan kiabált, és a vele szemben intézkedő rendőröket, valamint a repülőtér tolmácsolásban közreműködő munkatársát orosz nyelven bántalmazással fenyegette – áll az ügyészség közleményében.

A rendőrök közölték a férfival, hogy a szabálysértés további folytatása esetén előállítják és vele szemben kényszeritő eszközként bilincset fognak alkalmazni, amely figyelmeztetésre az elkövető továbbra is kiabálva, jobb kezét fenyegetően ütésre emelte a vele szemben intézkedő rendőr feje felé, aki a támadó mozdulatra hátrahúzódott.

Mint írták, a rendőrök előállították a férfit a repülőtér egyik erre a célra szolgáló helyiségében, de a külföldi fiatal még ekkor is folyamatosan szidalmazta a rendőröket, rugdosta a zárka ajtaját, közben számos alkalommal a rendőrök megverését helyezte kilátásba, sőt megöléssel is fenyegette őket, végül egyiküket le is köpte.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt állítja bíróság elé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren balhézó férfit.

Az ügyészség elrendelte a külföldi férfi őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, majd a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseinek alkalmazásával – az elkövetés óta letartóztatásban lévő – terheltet csütörtökön a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állítja – olvasható a közleményben.

Kedves Olvasóink tudjanak az alábbi felújításról, esetleges torlódásokról, hogy ne maradjanak le a járatukról:

A turizmus világának híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben