Debrecen és München között mostantól nagyobb repülők közlekednek

by Polisor Bettina

A debreceni autógyárat érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, aminek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon – írja az MTI.

Hétfőn és pénteken repülhetnek az utasok Debrecen és München között a nagyobb repülőkkel

Az útvonalon ezeken a napokon a légitársaság legnagyobb, rövid és közép távú vonalakon szolgálatot teljesítő repülőgépe, a 215 üléses Airbus A321neo fog közlekedni – jelentette be sajtótájékoztatón Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke, aki a péntek délutáni első járattal érkezett Debrecenbe.

Az alelnök örömét fejezte ki, hogy járataikkal a BMW sok száz mérnökét és innovátorát fogják a két város között szállítani, amire hosszú távú megállapodást kötöttek.

BMW Lufthansa megállapodás repülő Debrecen München
Debrecen, 2024. április 19. A Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülõgépe érkezik a Debrecen Nemzetközi Repülõtérre 2024. április 19-én. A debreceni autógyárát érintõ társasági szerzõdést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, amelynek értelmében nagyobb befogadóképességû repülõket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfõi és pénteki napokon. MTI/Czeglédi Zsolt

Az új járattal 1,5 óra alatt lehet megtenni a Debrecen-München utat

Budapesten keresztül ez az idő 3-3,5 óra lenne – mondta Johannes Walter. Hozzátette, hogy a Lufthansa elkötelezettsége töretlen Magyarország mellett, hiszen Budapestről 141 desztinációt lehet elérni a járataikkal.

A Lufthansa csoport alelnöke egyben reményét fejezte ki aziránt, hogy turisták is nagy számban veszik majd igénybe a szolgáltatásaikat, miután egy megállóval érhető el az ötcsillagos müncheni repülőtér, ahonnan a világ bármelyik tájára el lehet utazni.

Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a járatok kapacitásbővítését, ami a Lufthansa és a debreceni repülőtér munkáját is dicséri.

Olyan fejlesztések történtek az elmúlt években, amelyek lehetővé teszik, hogy nagyobb mérető gép is leszálljon Debrecenben. Ma már több mint ezer munkatársunk dolgozik Debrecenben, ők készítik fel a gyárat az autógyártás jövő évi indulására. A létszám folyamatosan nő, s a nagyobb kapacitású Lufthansa-járatok lehetővé teszik munkatársaink jő minőségű haza-, illetve visszautazását.

– mondta Herrström

„A bizalom az alapja a város, a BMW és a Lufthansa együttműködésének”

Mondta Papp László, Debrecen polgármestere. Megítélése szerint a repülőtér Debrecen versenyképességét is erősíti, ezért fontos a folyamatos fejlesztése. Megemlítette, hogy korszerűsítették az utasbiztonsági berendezéseket, megkezdték az utasterminál bővítését, terveik között szerepel új kifutópálya és új utasterminál építése.

A Lufthansa légitársaság járatai hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Debrecen és München között. Péntektől heti két alkalommal a 215 üléses Airbus A321neo szállítja az utasokat.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben