Bomba fenyegetés egy Ryanair járaton, felszálltak a magyar légierő vadászgépei is

by Kassay Tamás

Pokolgépes fenyegetést kapott a Ryanair légitársaság Katowice (Lengyelország) – Athén (Görögország) között közlekedő, FR6385 számú járata, de végül biztonságosan leszállt, közölte vasárnap a görög főváros nemzetközi repülőterének szóvivőjére hivatkozva az RTL.

Elena Dimopulu nyilatkozata alapján az utasok mindannyian jól és biztonságban vannak, a rendőrség tűzszerészeti egységei átkutatták a repülőgép fedélzetét és a csomagokat, de nem találtak pokolgépre utaló nyomokat, tehát a bombariadó szerencsére hamis volt.

A görög védelmi minisztérium arról tájékoztatta a sajtót, hogy a 190 emberrel a fedélzetén közlekedő Boeing 737-800-as utasszállító repülőgépet a magyar légierő vadászgépei, majd pedig az észak-macedón határtól két görög F-16-os harci repülőgép kísérte a biztonságos leszállásig.

A Ryanair is megszólalt a bomba fenyegetés kapcsán

A Ryanair szóvivője a Mirrornak nyilatkozva elmondta: „A Buzz FR6385-ös járatának személyzetét értesítették egy lehetséges biztonsági fenyegetésről, és a biztonsági eljárásoknak megfelelően folytatták útjukat Athénba, ahol a járat biztonságosan leszállt, ahol a görög hatóságok fogadták.

„Az utasok rendben kiszálltak, és a helyi hatóságok elvégezték a szokásos biztonsági átvizsgálást, mielőtt engedélyezték a repülőgép visszatérését a forgalomba.”

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben