Magyar Zene Háza Hangdóm Brain Bar intergalaktikus utazás Budapest Airport

A Budapest Airport a Magyar Zene Házával és a Brain Barral együttműködésben intergalaktikus utazásra hív

by Kassay Tamás

A szeptemberi Brain Bar-on mutatkozott be a Budapest Airport és a Magyar Zene Háza közös projektjeként létrejött kisfilm, amit egy éven keresztül tekinthetnek meg az érdeklődők a Hangdómban. A 32 csatornán keresztül érkező hang és 180 fokos látványvilág a repülőtéri környezetből indulva egy intergalaktikus utazásra kalauzolja a nézőket, megidézve életre szóló utazásaink semmi máshoz nem fogható, minden érzékszervünket rabul ejtő élményét.

Lépj át a repülőtér intergalaktikus átjáróján a Magyar Zene Házában

A Budapest Airport a Magyar Zene Házával és a Brain Barral együttműködésben igazi különlegességgel készült a 2022-es Brain Bar fesztiválra:

a Magyar Zene Háza -2. szintjén található Hangdómban különleges utazáson vehetünk részt, amely a repülőtéri rejtekajtótól indulva izgalmasabbnál izgalmasabb világokba vezeti az érdeklődőket.

A repülőtérről Hegyi Barbara kalauzolja a nézőket ismerős, kárpát-medencei tájakra és a zeneművészet különleges, vizuálisan megjeleníthető világaiba, megidézve ezzel utazásaink semmihez nem fogható, érzékszerveinket megragadó élményét.

Magyar Zene Háza Hangdóm Brain Bar intergalaktikus utazás Budapest Airport

Az előadás az őszi Brain Bar fesztiválon debütált. A premiervetítésen Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója elmondta:

„Ez a projekt nemcsak azért különleges számunkra, mert nagyszerű szakemberekkel és művészekkel dolgozhattunk együtt, hanem azért is, mert ezzel létrejött egy olyan művészeti alkotás, amely képes a zenei és vizuális művészet ötvözésével igazán egyedi módon megidézni az utazás élményét. Amikor utazunk, nem csupán új tájakat, országokat, városokat járunk be, hanem számunkra addig ismeretlen világok tárulnak fel. A Hangdómban látható filmünk is pontosan ilyen: egy képzeletbeli utazás, amely körbevesz, elvarázsol és mindig tartogat újabb meglepetéseket.”

A kisfilm remek ízelítőt nyújt a Hangdómban megtekinthető többi előadásból, és izgalmas betekintést enged az alkotói folyamatokba is. Megtudhatjuk belőle egyebek mellett azt is, hogy mit jelent a 360 fokos vetítés, hogyan készülnek a művek ilyen egyedi audiovizuális rendszerre, és milyen izgalmas kísérletek vezettek az itt megjelenő képi tartalom és hanganyag végleges formájához.

Magyar Zene Háza Hangdóm Brain Bar intergalaktikus utazás Budapest Airport

A kizárólag a Magyar Zene Háza Hangdómjában megtekinthető kisfilm művészeti kurátora Mándli Endre Vazul, a történet írója-rendezője Néder Panni és az összeállítás hangmérnöke Zányi Tamás, a Saul fia című Oscar-díjas film hangmérnöke. A vizuális tartalmat Battha Gáspár és Juhász András készítette. Idegenvezetőnk hangját Hegyi Barbara színművész adja.

A rejtekajtó októberben minden nap 11:00, 13:00, 14:30 és 17:30 órakor tárul fel.
A vetítés október 31. kivételével minden hétfőn szünetel.

Az egy éven keresztül megtekinthető előadásról és az aktuális vetítési időpontokról a Magyar Zene Háza oldalán olvasható bővebb információ.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben