Budapest Kréta közvetlen járat Wizz Air Chania Balos tengerpart

Kréta – Budapest közvetlen járat indul a Wizz Air színeiben

by Waterfan

A Wizz Air új, Budapest (BUD) – Kréta (Chania) (CHQ) útvonal bejelentésével is mutatja, hogy már készül a közelgő nyári szezonra, és amennyiben a járványügyi korlátozások lehetővé teszik, úgy az utazni vágyókat napsütötte úti célokra repíti, hogy a nyári vakációnak ne legyen akadálya és a mögöttünk álló nehezebb időszakot kipihenhessük.

Indul a Budapest – Chania közvetlen járat Kréta szigetére

A Wizz Air eddig is elérhető járatain felül újabb nyári járatot jelentett be: június 13-tól közvetlenül elérhetővé válik Budapestről a Kréta szigetén található Haniá hangulatos tengerparti városa is. Az új járatokra már 14390 forinttól* foglalhatók repjegyek.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.

Az új útvonal bevezetésével a légitársaság kényelmes lehetőséget biztosít arra, hogy ellátogathassunk Kréta második legnagyobb városába. Haniá kedvelt turistacélpont, amely a sziget észak-nyugati részén fekszik közvetlenül a tengerparton. A város bőséges történelmi múlttal rendelkezik, régi épületei mellett tucatnyi szórakozási lehetőség, és sok kulturális látnivaló fogadja a látogatókat. Amikor ott jártam, emlékezetes esti sétát tettem vacsora után a kikötőben, és most is látom lelki szemeim előtt az óváros utcáit.

Beutazási feltételek Görögországba

Budapest Kréta közvetlen járat Wizz Air Chania

A görög turisztikai miniszter, Harry Theoharis épp a minap jelentette be, hogy Görögország május 14-én megnyitja a határait a turisták előtt: a koronavírus ellen beoltott, valamint a be nem oltott, de negatív teszteredményt produkáló külföldiek beléphetnek a mediterrán országba. Azt egyelőre nem tudni, hogy az orosz és a kínai vakcinával beoltottakra is vonatkozik-e nyitás.

Minden olyan turistát szeretettel fogadunk, aki vagy megkapta a vakcinát, vagy rendelkezik antitestekkel, vagy negatív a koronavírustesztje.

– mondta a miniszter

Gondolkodjunk előre, foglaljunk mindent rugalmasan!

Korábban nem különösebben ajánlottam és nem is vettem igényben kiegészítő szolgáltatásokat, azonban a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos az előre gondolkodás és a biztonság. Ezért a WIZZ Flex szolgáltatás a nyári utazások során sokak számára lehet hasznos. A szolgáltatást a foglaláskor lehet igénybe venni, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonal változtatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

Érdemes a szálláshelyeket is körültekintően lefoglalni és lehetőséget hagyni a rugalmasságra.

Biztonságos-e repülni?

A Wizz Air közleménye szerint a biztonság továbbra is első számú fontosságú: a Wizz Air az utasok és a személyzet egészségének biztosítása érdekében tavaly bevezetett szigorú higiéniai óvintézkedésekkel biztosítja a higiénikus utazást. A HEPA filterek kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,97%-át a kabin légteréből, a Wizz Air pedig további lépésekkel is támogatja az utasok fizikai elkülönítését, gondoskodik a makulátlanul tiszta, fertőtlenített fedélzetről és csökkenti az emberek közötti indokolatlan érintkezést.

A Wizz Air egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseiről szóló videója így mutatja be ezeket.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben