Budapest Kuangcsou China Southern Airlines

Közvetlen járat indul Budapest és egy újabb kínai metropolisz között a China Southern Airlines színeiben

by Kassay Tamás

A China Southern Airlines kínai légitársaság járatot indít Budapest és Kanton (Kuangcsou) között, s így Magyarország és Kínaközött immár heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami hazánkat abszolút listavezetővé teszi a közép-európai térségben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a világ egyik legnagyobb légitársaságának számító China Southern Airlines bejelentéséről beszámolva tudatta, hogy a megelőző tárgyalásokat követően

új járat indul Kanton (Kuangcsou) és Budapest között a China Southern Airlines üzemeltetésében.

„Az első repülőgép várhatóan június 27-én szállhat majd fel, és heti négy alkalommal lehet majd repülni Kuangcsou és Budapest között”.

Kanton egymagában népesebb, mint Magyarország, 15 millió lakosú metropoliszról van szó, amely a keleti világ gyáraként aposztrofált Kuangtung tartomány fővárosa. Kanton olyan vállalatóriások otthona, mint a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD, a világ egyik legnagyobb IT-cége, a Huawei, illetve a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy, amelyek Magyarországon is jelen vannak.

„Egy ilyen rendkívüli gazdasági fejlettséggel, 127 millió lakossal rendelkező tartománnyal jön létre most a közvetlen légi kapcsolat. Ebben a tartományban a kínai GDP 10 százaléka jön létre. … Ezért a mostani bejelentés újabb erőforrást, újabb mérföldkövet jelent ebben az együttműködésben” … Sőt, van egy másik jelentősége is ezen légijárat indításának, hiszen innentől kezdve Budapest és a nagy kínai városok között heti 17 légijárat fog közlekedni, ami Közép-Európában abszolút listavezetővé tesz minket”.

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben