Bővíti Budapest-Peking közötti járatai számát az Air China

by Polisor Bettina

Az Air China áprilistól heti háromra bővíti a Peking és Budapest közötti járatainak számát a jelenlegi kettőről, továbbá a China Southern Airlines-szal is egyeztetnek a két ország közötti összeköttetés további bővítéséről – tájékoztatta a Budapest Airport az MTI-t.

Az Air China 2015-ben indította el közvetlen Budapest-Peking járatát, amelyet a járvány idején szüneteltetett

A két főváros közötti közvetlen légi forgalom 2022 nyarán újraindult, majd 2023 márciusában néhány hónapra ismét felfüggesztették a szolgáltatást, végül tavaly júniusban heti két járattal teremtették meg újra a közvetlen légi kapcsolatot. Magyarország és Kína között jelenleg két légitársaság heti nyolc járata közlekedik: az Air China mellett a China Eastern Airlines üzemeltet járatokat a magyar fővárosba.

Budapest Peking járatbővítés Air China
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Peking, Csungking, Sanghaj és Ningbo érhető el közvetlenül, átszállás nélkül Budapestről

A Budapest Airport a China Southern Airlines-szal is egyeztet új járatok indításáról. A kínai légitársaságok a 2019-es székkapacitásnál 34 százalékkal többet kínáltak 2023-ban, a Budapest Airport 2024-ben pedig további bővülésre számít. Annak ellenére, hogy Kína csak 2023 második negyedévében nyitott Európa felé, a heti nyolc közvetlen járatnak köszönhetően a 2019-es magyarországi utasforgalom több mint fele visszaépült tavaly – derül ki a Budapest Airport tájékoztatásából.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben