Újabb közvetlen járat indult ma el Budapestről Szaúd-Arábiába

by Kassay Tamás

Mától kezdve immáron 3 szaúdi városba utazhatunk közvetlenül, ugyanis március 29-én elindult a Wizz Air harmadik járata Szaúd-Arábiába, Dammám (DMM) repülőterére.

Dammám – Budapest közvetlen járat a Wizz Air kötelékében

A Wizz Air légitársasága a januári bejelentést követően elindította harmadik szaúd-arábiai járatát is Budapestről. Az új közel-keleti úticél, Dammám már elérhető átszállás nélkül, megfizethető áron az utazni vágyók számára. Jegyvásárlásra a hetente kétszer induló járatra a Wizz Air weboldalán, valamint a légitársaság applikációján keresztül van lehetőség, mindössze 7 790 forinttól.

A légitársaság két szaúd-arábiai járat indításával kezdte el a 2023-as évet, amelyhez most egy újabb egzotikus helyszínt társítottak. Ez idáig Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád, és az ország kapujaként ismert Dzsidda városa volt elérhető, a mai naptól kezdve pedig már Dammám is. A Perzsa-öböl partján elhelyezkedő káprázatos kikötőváros, Dammám, számtalan kulturális látványosságnak, múzeumnak és építészeti remekműnek ad otthont. Az olaj felfedezését követően mára már egy modern metropolisszá alakult át, amely a legkorszerűbb infrastruktúrával és élénk gazdasággal rendelkezik. 

Dammam Budapest Szaúd-Arábia Wizz Air
Utazós inspirációkkal, turizmus hírekkel vár FB csoportunk, csatlakozz!

A Budapestet összekötő három szaúdi járat részét képezi a Wizz Air nagyszabású célkitűzésének, miszerint a légitársaság ebben az évben egymillió utast tervez repíteni az országba. A légitársaság ezzel támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, melynek szándéka 2030-ra megháromszorozni az országba irányuló utasforgalmat.

„Nagy öröm számunkra, hogy a dammámi járat elindításával már három útvonalon is összeköti légitársaságunk Szaúd-Arábiát Budapesttel. A Magyarországról induló utasoknak ezáltal lehetőségük nyílik egy könnyebben elérhető, megfizethető utazási alternatívát választani a Szaúd-Arábiai Királyság kínálta csodás városok felfedezésére. A Wizz Air csapata izgatottan várja, hogy a Dammám városába tartó járatain is üdvözölhesse utasait!” 

– mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere. 

„Szaúd-Arábia keleti tartományának fővárosaként Dammám egyaránt magába foglalja az Arab-öböl nyugodt hangulatát, és az egyedi, nyüzsgő infrastruktúrát. A Wizz Air ebbe a modern metropoliszba repülő járatai a Szaúd-Arábiával való szoros együttműködésünk újabb gyümölcsei. Az útvonalak sikerességéről nincs okunk kételkedni, hiszen az ország egyre népszerűbb turisztikai szempontból” 

– nyilatkozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben