Debrecen Isztambul Wizz Air

Felszállt Debrecenből az első isztambuli járat

by Kassay Tamás

A Wizz Air elindította első járatát Debrecen és Isztambul között. Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után. Az Isztambulba induló utasokat Széles Diána, Király Tamás és Trubek Zsuzsa köszöntötte, akik tortával és stílszerűen baklavával kínálták a repülőtéren.

Elindultak a Wizz Air újabb isztambuli járatai

A Debrecen – Isztambul járatok minden szerdán és vasárnap közlekednek, a legjobb elérhető jegyár 14890 forint.

Az isztambuli járat ünnepélyes első indulásáról itt látható video riport.

„Ismét egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk a repülőtér életében, hisz egy olyan járat indulását köszönthetjük, mely teljesen új desztinációként jelenik meg a kínálatában. Bizakodók vagyunk az Isztambul járat sikerességét illetően, hisz már az első járat is közel 90%-os töltöttséggel indul. Elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy a jövőben még több, olyan járat elérését tegyük lehetővé, mely Debrecen város és a térség utazási igényeinek kiszolgálását célozza” 

– mondta Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.

„Ez a járatfejlesztés mind turisztikai, mind gazdasági szempontból fontos. Ugyanis ezzel keleti irányba is elérhető lesz a világ bármely pontja az isztambuli repülőtéren keresztül, de ugyanígy Debrecen is egy olyan úti cél lesz a turisták számára, amelyet a világ bármely pontjáról elérhetnek. Ez pedig a szolgáltatások színvonalát erősítheti Debrecenben, és így a debreceni vállalkozások további bevételekhez tudnak jutni.

A növekvő utaslétszám miatt előtérbe kerültek a repülőtéri fejlesztések, amely elsősorban az utasok kényelmét szolgálják: új utasbiztonsági berendezések telepítésével és a terminál bővítésével közel 600 millió forint értékben végzünk fejlesztéseket” 

– hangsúlyozta Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere.

„Igazán népszerűek törökországi útvonalaink, ezért is örömteli, hogy újabb közvetlen járatot indíthatunk Isztambulba, ezúttal már Debrecenből. Az új járatunkkal együtt már négy különböző útvonalon repülünk Magyarországról Törökországba, amely jelzi elkötelezettségünket a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolatának erősítése mellett. Várjuk, hogy minél több utasunkat köszönthessünk Debrecen és Isztambul között repülő járatainkon” 

– mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben