Bécs Koppenhága Ethiopian Airlines Dreamliner

Dreamliner fedélzetén Koppenhágába: az Ethiopian Airlines a bécsi repülőtérről indít új járatot

by Kassay Tamás

Afrika legnagyobb és épp május 25-én a legjobbnak megválasztott légitársasága kibővítette járatkínálatát a bécsi repülőtéren. Az Ethiopian Airlines Addisz-Abebába és Brüsszelbe közlekedő járatai mellett 2023. május 22-től kezdve hetente 4 járatot indít Koppenhágába. Ezáltal egy Boeing 787 Dreamlinerrel heti összeköttetésbe kerül a két európai főváros. Kiemelten fontos szempont az utasok számára, hogy egy kényelmes, hosszú távokra kifejlesztett repülőgéppel utazhatnak Koppenhágába és mindezt kevesebb, mint két óra alatt.

Az új Bécs – Koppenhága útvonalat május 22-től Dreamliner-rel repüli az Ethiopian Airlines

„A bécsi repülőtéren keresztül új útvonalat nyithatunk Koppenhágába, amellyel megnyílik az út számos más célállomásra közlekedő hosszú távú járatainkra, beleértve az afrikai desztinációkat is. A járat indításával Koppenhága kulcsfontosságú csomóponttá válik az Ethiopian Airlines észak-európai és dél-skandináviai célpontjai között. Az Ethiopian Airlines Afrikát átszelő hálózatának köszönhetően az új járat javítani fogja a légi összeköttetést Európa és Afrika között, megkönnyítve ezzel a két ország közötti kereskedelmet, turizmust és diplomáciai kapcsolatokat. Május 22-től kezdve Koppenhága lesz a 21. célállomásunk Európában.”

– jegyezte meg Lemma Yadecha Gudeta, az Ethiopian Airlines CCO-ja.

„Üzleti utasaink és turistáink egyaránt élvezni fogják az Ethiopian Airlines által biztosított széleskörű csatlakozási lehetőségek és az optimálisan összehangolt menetrendek előnyeit. Bécsből közvetlenül, heti hat alkalommal kényelmesen csatlakozhatnak a 63 afrikai célállomásból álló kiterjedt hálózatunkhoz. Ezen felül Bécsből fokozott elérhetőséget és kényelmet biztosítunk a Koppenhágában átszálló utasaink számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy utasainknak két darab 23 kg-os poggyászt, finom ételeket és a megérdemelt meleg etióp vendégszeretetet kínálhatunk. A Vienna Airport stratégiai csomópontként szolgál, amely összeköti Afrikát Kelet-Európával, amely mostantól már Skandináviáig is kiterjed. Nagyra értékeljük a bécsi repülőtér döntő szerepét ennek a törekvésnek a megkönnyítésében.”

– hangsúlyozta Saba G. Kassaye, az Ethiopian Airlines osztrák és kelet-európai ügyvezetője.

A Bécsből Koppenhágába tartó Ethiopian járat minden hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton közlekedik.

Az Ethiopian Airlines mindig reggel 7 óra körül száll fel, és még aznap este 9 óra körül landol ismét Bécsben, a repülési idő Bécs és Koppenhága között kevesebb mint két óra. Koppenhága Dánia fővárosaként népszerű turisztikai célpont. A város talán legismertebb nemzeti szimbóluma a Langelinie sétányon a vízparton álló Kis hableány szobra, amely Hans Christian Andersen dán író azonos című meséjén alapul.

Az Ethiopian Airlines Afrika és az Indiai-óceán vezető légitársasága. A magyar utazók kedvelt célállomásai az Ethiopian légitársasággal: Seychelle-szigetek, Tanzániában Zanzibár és Kilimanjaro, Kenyában Nairobi és Mombasa, a Dél-afrikai Köztársaságban Fokváros és Johannesburg, Madagaszkáron Nosy Be és Antananarivo, Namibiában Windhoek és Victoria Falls. Bécsból egy átszállással, Budapestről két átszállással juthatunk ezekre a különleges egzotikus helyekre.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben