Üléseket vesz ki repülőgépeiről a fapados, hogy kevesebb utaskísérővel repülhessen

by Kassay Tamás

A legtöbb légitársaság mindent megtesz azért, hogy minél több utast szállíthasson egyetlen repülőgéppel. Idén fordult a kocka és az easyJet kivesz néhány ülést az Airbus A319-es gépeiről azért, hogy az így 150 főben maximalizált kapacitással 4 helyett 3 utaskísérővel repülhessen.

Az easyJet az ülések kivételét azzal indokolja, hogy nincsen elegendő munkaerő, de az utaskísérők létszámára vonatkozó szabályok adottak.

Az A 319-es repülőgépek hátsó üléssorát tervezik eltávolítani. Ez 6 ülést jelent gépenként, amelyekről a légitársaság úgy nyilatkozott, hogy tipikusan az utolsó pillanatban szokták lefoglalni őket, így nem érinti hátrányosan azokat az utasokat, akik nyári nyaralásukat előre megtervezték.

Az easyJet ezzel a lépéssel szeretné biztosítani, hogy minden, a menetrendben meghirdetett járat elindulhasson, és ne kelljen törölni azért, mert nem sikerül kellő létszámú személyzetet beosztani rá.

A BBC azt írja, hogy az Egyesült Királyságban mind a repülőterek, mind a légitársaságok létszámhiányról számoltak be, mivel az utazási kedv húsvét óta újra felélénkült és kezd visszatérni az élet a járvány előtti időszakban tapasztaltakhoz. Szakértők szerint még akár a következő 1 évben tapasztalhatók lesznek személyzeti kihívások az iparágban.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben