Singapore Airlines iata travel pass egészségügyi útlevél

Egészségügyi útlevél tesztelését kezdte meg a Singapore Airlines

by Waterfan

A Singapore Airlines megkezdte az új, digitális egészségügyi ellenőrzési folyamat („COVID-útlevél”) tesztelését, amely a világ első rendszere lesz, ami a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Travel Pass keretrendszerén alapul.

December 23-tól indul a COVID-útlevél tesztelése

Ez a rendszer lehetőséget nyújt az utasoknak, hogy biztonságosan tárolhassák és igazolhassák a Covid-19 tesztekkel kapcsolatos információkat és oltási állapotukat. Az új szolgáltatás december 23-tól érhető el azon utasok számára, akik a Singapore Airlines járatain utaznak Jakartából vagy Kuala Lumpurból Szingapúrba.

Amennyiben a kísérleti üzem sikeres, a megoldást kiterjeszthetik más városok irányába is.

Azok az utasok, akik a koronavírus tesztjeiket akkreditált jakartai, vagy kuala lumpuri klinikákon végeztetik el, digitális, vagy papír alapú egészségügyi bizonyítványt kapnak, amely QR-kóddal van ellátva.

A repülőtéri check-in személyzet és a szingapúri bevándorlási hatóság biztonságos mobilapp-on keresztül tudja igazolni ezen bizonyítványok hitelességét és ez alapján képes eldönteni, hogy az utasok megfelelnek-e a szingapúri belépési követelményeknek. A digitális tanúsítvánnyal nem rendelkező utasok a papíralapú változatot is bemutathatják kézi ellenőrzés céljából.

Singapore Airlines iata travel pass koronavírus útlevél covid
forrás: IATA

New Normal azaz új normál a szingapúri légitársaság szerint

A Singapore Airlines álláspontja szerint ez a módszer gyorsabb és biztonságosabb az utasok egészségügyi szempontú igazolására, mint a meglévő protokollok, így egyaránt felgyorsítja majd a reptéri check-in és a szingapúri beléptetési folyamatot is.

Elképzelésük szerint a digitális megoldás megkönnyíti a Singapore Airlines utasai számára az információk áramlását és zökkenőmentesebb utazási élményt biztosít az új normálban és támogathatja a turizmus újraindulását.

Az IATA Timatic nyilvántartása szolgáltatja a Covid-19 háttérinformációkat arról, hogy például az adott államok között milyen tesztelési és belépési követelmények állnak fenn aktuálisan. Ez része a moduláris Travel Pass megoldásnak, amelynek célja, hogy az utazók könnyen és biztonságosan kezelhessék utazásaikat az adott nemzetek tesztelési, illetve oltási előírásainak megfelelően.

Az ellenőrzést a Temasek technológiai vállalat által kifejlesztett Affinidi alkalmazás teszi lehetővé.

„A Covid-19 tesztek és oltások a légi utazás szerves részét képezik a belátható jövőben. Könnyű és biztonságos digitális megoldást kínálunk ezen információk ellenőrzéséhez, és támogatjuk az iparág biztonságos és tervezhető újraindulását.”

JoAnn Tan, a Singapore Airlines ügyvezető alelnöke

Érdekelnek az utazós témák? Csoportunkban, értesülhetsz szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról. Érdekes volt? Oszd meg másokkal!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben