Emirates A380 flotta óriásgép

Újabb útvonalakon repülhetünk A380-as óriásgéppel az Emirates-nél

by Kassay Tamás

Az Airbus A380-as repülők már születésük pillanatában legendává váltak, rengeteg rajongójuk van szerte a világon, a turisták nagyon szeretnek utazni vele az emeletes kialakítása és grandiózus megjelenése, valamint tágas belseje miatt. A világ legnagyobb A380-as flottáját üzemeltető Emirates bejelentette, hogy újabb útvonalakon állítja vissza szolgálatba az óriásgépeket, amelyeket majdnem a kihalás fenyegetett.

A koronavírus után kérdésessé vált, hogy ezeket a hatalmas gépeket lehet-e majd újra rentábilisen üzemeltetni, vagy idő előtt kényszerűen nyugdíjazzák majd őket, mint azt Singapore Airlines, Qatar Airways, Etihad, Qantas, British Airways, Lufthansa, Air France, Thai Airways és All Nippon is megtette.

Szeptember közepén számoltam be róla, hogy az Emirates már 15 városba közlekedteti az A380-as óriásgépeket, most pedig újabb bejelentést tett a népszerű arab légitársaság.

Az Emirates október és november folyamán egyre több úti célra indítja újra A380-as óriásgépeit. November végére a mostani 16-ról 27-re bővül azon úti célok köre, amelyekre az óriásgéppel utazhatunk. De nem csak az elérhető úti célok száma bővül, hanem a légitársaság a járatokat is sűríteni fogja a népszerűbb útvonalakon.  Így az Emirates közel 165,000-rel több ülést kínál utasai számára az A380-as óriásgépek fedélzetén.

Az Emirates A380-asok új desztinációi a következő 6 hétben:

 • Amszterdam
 • Barcelona
 • Düsseldorf
 • Hamburg
 • Isztambul
 • Johannesburg
 • Madrid
 • Milánó
 • Rijád
 • Sao Paulo
 • Zürich

Az Emirates A380-as flottája a világon a legnagyobb, év végére már 118 óriásgép lesz a légitársaság tulajdonában.

Dubaj újranyitását követően az Emirates folyamatosan bővítette hálózatát, így mára már 120 desztinációra repül, illetve októberig újabb 20 járatát indítja újra. A nemzetközi turizmus újraéledését jelzi, hogy az Emirates már a járvány előtti hálózatának 90 százalékára repül, utasszállító kapacitása pedig év végére elérheti a pandémia előtti szint 70 százalékát. 

Az Emirates biztonsági intézkedései     

Az Emirates minden utasa számára a kabinosztálytól és az úti céltól függetlenül több esetre – köztük Covid-fertőzéssel kapcsolatos kórházi és szállásköltségekre – kiterjedő ingyenes utasbiztosítást vezetett be. A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes. A biztosítás meghatározott esetekben többek között félmillió dollárig (kb. 150 millió forintig) fedezi a kórházi költségeket, illetve 7500 dollárig (2,2 millió forintig) fizet kártérítést a meghatározott okokból törölt járatok esetén. A biztosítás részletes kondíciói itt olvashatóak. 

Az Emirates bővülő járatkínálata mellett továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, és garantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést, valamint ingyenes PCR tesztet végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik. További információk itt. Az utasok ezen a nyáron digitálisan is tájékozódhatnak az IATA Travel Pass segítségével. 

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be, a törzsutasok szintén megtarthatják mérföldjeiket, illetve státuszuk is meghosszabbításra került.   

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben