Az Emirates üléseiből hátizsákok lesznek

by Kassay Tamás

Az Emirates környezetvédelmi stratégiájával és innovatív hozzáállásával összhangban újrahasznosított repülőgépbelsőiből készít több ezer darab iskolatáskát. Az alapanyagul szolgáló több mint 5 tonna szövet 22 repülőgép fedélzetének felújítása során keletkezett. A légitársaság nagyszabású gépfelújítási-programja során várhatóan összesen 50 tonna anyagot hasznosítanak újra ily módon.

Az Emirates az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta. Flottafelújítási programjában 22 Airbus A380-as repülőgép turistaosztályú üléseiből több mint 5 ezer kilogramm hulladékanyagot nyert vissza, köztük 95% gyapjú és 5% nejlon összetételű, Németországból és Írországból származó szövetet. Az Emirates ezeknek az anyagoknak az Aircrafted KIDS by Emirates kollekcióval ad új esélyt.

A több ezer iskolatáskát és hátizsákot az Emirates szabói kézzel készítik a kabinbelsők újrahasznosított anyagaiból.

Emirates hátizsák újrahasznosítás
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Tervezésük során a tartósság mellett, a biztonságos és kényelmes viselet egyaránt szerepet játszott. Az újrafelhasznált anyagokat mélytisztítják, fertőtlenítik, szükség esetén felületkezelik, és csak ezt követően születhetnek meg az egyedi darabok. A táskákhoz minden esetben új bélést használnak, továbbá funkcionális cipzárakkal és állítható pántokkal látják el őket.

Az Airbus A380-as üléshuzataiból készülő táskákat az Emirates afrikai és ázsiai közösségi iskoláknak és korai oktatást támogató szervezeteknek adományozza.

Nem ez az első alkalom, hogy a légitársaság jótékony célok megvalósítására használja a retrofit-program során kinyert anyagokból készült termékeket. A tavaly bemutatott Aircrafted by Emirates limitált darabszámú poggyászkollekció bevételének jelentős részével – amely eddig átszámítva meghaladta a 6,5 millió forintot – a légitársaság alapítványán, az Emirates Airline Foundation-ön keresztül rászoruló gyermekeket támogat.

Az Emirates több milliárd dolláros flottamodernizációs programját 2022 augusztusában azzal a céllal indította el, hogy felújítsa és korszerűsítse 110 Airbus A380-as és 81 Boeing 777-es repülőgépének teljes belső terét. A repülőgépkabinok átalakítása során mintegy 8 ezer vadonatúj Prémium Turistaosztály ülés kap helyet, valamint több mint 11 ezer Business Class ülést, körülbelül 22 ezer Turistaosztályú helyet és közel 2 ezer First Class lakosztályt újítanak fel. A retrofit-projekt során várhatóan mintegy 50 tonna különböző anyag kerül újrahasznosításra, amellyel a légitársaság nagymértékben csökkenti a hulladéktermelődést.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben