Emirates pilotak napja 2 bérelt repülővel kezdte

Az Emirates 2 bérelt repülővel kezdte, mára a pilótáik 40%-a több mint egy évtizede repül náluk

by Kassay Tamás

Az Emirates a pilóták világnapját ünnepli, ennek alkalmából a népszerű légitársaság megosztott néhány érdekességet a pilótáik életéről. Az Emirates pilóták 40 százaléka már több mint 10 éve dolgozik az arab légitársaságnál.

Az Emirates két bérelt repülőgéppel kezdte az ipart

Az 1985-ben alapított Emirates légitársaság indulásakor pilótái még a Pakistan International Airlines-tól bérelt repülőgépeket vezettek. Mára az Emirates a világ legnagyobb nemzetközi légitársasággá, ahol 111 nemzetiségből közel 4000 pilóta dolgozik. Sokan közülük szinte a légitársasággal együtt „nőttek fel”: 1380 pilóta már 10-19 éve dolgozik a légitársaságnál, 173 pilóta 20-29 éve szolgál, és 5 olyan is akad, aki már 30 évet töltött el az Emirates kötelékében.   

Az Emirates pilóták élete

A légitársaság pilótái biztonságos, igazi multikulturális környezetben élhetnek és dolgozhatnak, ahol a kollégák 170 különböző nemzetiséget képviselnek. A pilóták versenyképes, adómentes fizetést, tágas szállást, oktatási támogatást, valamint kiváló fogászati ellátást, egészségügyi- és életbiztosítást kapnak. A juttatási csomag részét képezi többek között a sofőrszolgálat használata – szállásról a munkahelyre és vissza -, a mosodai szolgáltatások igénybevétele, az évi 42 nap szabadság és az ezalatt felhasználható repülőjegyek, a kedvezményes áruszállítás, valamint a barátok és családtagok által érvényesíthető utazási kedvezmények. 

Folyamatos beruházásainak köszönhetően, a légitársaság pilótái a világ egyik legfiatalabb és legmodernebb flottájával büszkélkedhet, amely 266 darab szélestörzsű Airbus A380-as és Boeing 777-es repülőgépből áll. Hat kontinensre és 140 különböző célállomásra repülnek.

Az Emirates mindig élen járt a pilótaképzésben, jelenleg tíz A380-as és 777-es repülőgép-szimulátorral rendelkezik. Világszínvonalú házon belüli képzési programjait nagy tapasztalattal rendelkező oktatók vezetik, speciálisan kialakított környezetben. Ez biztosítja a pilóták számára, hogy a légitársaság flottájának vezetése szakmai kihívásokkal teli, érdekes, izgalmas és egyben felemelő is legyen. Az oktató csapat a nap 24 órájában tart különféle tanfolyamokat – az átképzéstől a parancsnoki képességek fejlesztéséig.  

A légitársaság 135 millió dollárt (átszámítva több mint 48 milliárd forintot) fektet be egy új, rendkívül korszerű, több mint 6000 négyzetméteres pilótaképző létesítmény építésébe, amely 2024 márciusára fog elkészülni. A létesítményben további 6, a jövőbeli flotta – köztük az A350-es és a Boeing 777-9-es repülőgépek – repülés-szimulátorai is helyet kapnak. Az Emirates-hez 2022 óta több mint 900 új pilóta csatlakozott, számukra a vállalat továbbképző lehetővé teszi, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén, egy képzési-ellenőrzési eljárást követően gyorsított eljárással lépjenek rangot. Az utazási kereslet növekedése, a légitársaság hálózatának bővítése és a 2024 közepétől esedékes Airbus A350-es repülőgépflotta érkezése miatt a légitársaság jelenleg is pilótákat toboroz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben