Az Ethiopian Airlines flottája 17 új Airbus géppel bővül

by Polisor Bettina

Az Ethiopian Airlines Group szándéknyilatkozatot írt alá a közelmúltban rendezett Dubai Airshow-n 11 darab Airbus A350-900-as vásárlására, míg további 6 gépre opciós jogot kötött. Ezzel a megállapodással Afrika vezető légitársasága tovább erősíti pozícióját az A350-es piacon: teljes megrendeléseinek száma 33-ra emelkedik, amelyből négy A350-1000-es gép lesz.

Az Ethiopian Airlines A350-es gépekkel bővíti flottáját

Az Ethiopian Airlines jelenleg 20 darab A350-900-as gépet üzemeltet, a további gépek érkezésével pedig Afrika legnagyobb A350-es légitársasága lesz. A megállapodás aláírására a Dubai Airshow-n került sor.

„Ügyfélközpontú légitársaságként különösen izgatottak vártuk, hogy a 11 darab Airbus A350-900-as gépre szóló kötelezettségvállalásunkat aláírjuk. A flottabővítéssel a jövőben még kényelmesebb és még emlékezetesebb fedélzeti élményt tudunk biztosítani az utasainknak a csendes kabinokkal és hangulatvilágításokkal.”  

– nyilatkozta Mesfin Tasew, az Ethiopian Airlines Group vezérigazgatója
Ethiopian Airlines A350-900 flotta bővítés
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

„Az Ethiopian Airlines nagyszerű példa arra, hogyan lehet kihasználni az A350-es kivételes értékeit és Etiópia egyedülálló földrajzi helyzetének előnyeit a hosszútávú járatok során. Nagyon örülünk annak, hogy a közös munka tovább folytatódik cégeink között és a megállapodással bővül az Ethiopian Airlines flottája.”

– tette hozzá Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi vezérigazgatója 

A szélestörzsű A350-900-as repülőgép a 300-410 üléses kategóriában a rövid- és hosszútávú járatokon is a legjobb hatékonyságot biztosítja, hiszen repülés közben 25% megtakarítás érhető el mind az üzemanyag-felhasználás, mind a CO₂-kibocsátás terén, zajterhelése pedig 50%-kal kevesebb a korábbi modellekéhez képest.

Ahogyan arról beszámoltunk, a modern A350-900-as repülőkre nem csak az Ethiopian Airlines, hanem az Emirates is 6 milliárd dollár értékben adott le megrendelést az Airbus Internationalnek:

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben