Európa legfiatalabb repülőgép flottája Wizz Air ch-aviation

Európa legfiatalabb repülőgép flottájáért kapott díjat a Wizz Air

by Kassay Tamás

A ch-aviation ismét díjazta a légitársaságok eredményeit. A 100-nál több repülőgépből álló flottát üzemeltető légitársaságok közül Európa legfiatalabb és a világ 3. legfiatalabb repülőgépparkjával a Wizz Air rendelkezik.

A Wizz Air flottájában található repülőgépek átlagéletkora alig 5 év (ez a díj elbírálása idején még 5,2 év volt). A légitársaság a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemelteti, amely jelenleg 149 darab Airbus A320/1/neo családba tartozó repülőgépből áll. A flotta átlagéletkora jóval az iparági átlag alatt van – amely körülbelül 10 év – és fokozatosan csökkenni is fog: 2024-re 3,6 év, 2026-ra pedig 3,2 év lesz a Wizz Air gépek átlagéletkora, amellyel a légitársaság a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is bizonyítani kívánja. 

A Wizz Air Európa legfiatalabb flottájáért kapott díjat

A ch-aviation által alapított Youngest Aircraft Fleet Award azért jött létre, hogy világszerte elismerjék azokat a légitársaságokat és repülőgép-bérbeadókat, akik a fiatal és hatékony repülőgépek mellett teszik le voksukat. Az új generációs repülőgépek használata ugyanis jelentősen hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez az iparágon belül, és segíti a jobb üzemanyag-hatékonyságot is. Ez hatalmas előrelépést jelent a fenntarthatóság terén, ezért a ch-aviation úgy döntött, a legjobban teljesítő légitársaságok emiatt elismerést érdemelnek.

Annak meghatározására, hogy jelenleg mely légitársaságok működtetik, és mely bérbeadók kezelik a legfiatalabb repülőgépflottát, a ch-aviation kiterjedt adatbázist tart fent, amely világszerte több mint 4700 aktív légitársaságot, több mint 65 000 repülőgépet és 1000 bérbeadót listáz.

„A Wizz Air a leggyorsabban növekvő légitársaságként Európában arra törekszik, hogy egyre több utast szolgáljon ki a lehető legfenntarthatóbb módon. Nagy örömünkre szolgál, hogy elnyertük a díjat Európa legfiatalabb és a világ harmadik legfiatalabb repülőgépflottájáért. Ez a légitársaság fenntarthatóság iránti folyamatos elkötelezettségét is bizonyítja, és nagyszerű, hogy az iparág többi résztvevője, mint például a ch-aviation is elismeri a Wizz Air teljesítményét” – mondta Johan Eidhagen, a Wizz Air emberi erőforrások és ESG igazgatója.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben