Évszázad a magasban: 100 éves a magyar kereskedelmi repülés

Lebilincselő filmet mutattak be a magyar repülés 100. évfordulója alkalmából

by Kassay Tamás

1923-ban repültek először a magyar légitársaságok repülői Budapestről, a kerek évfordulóra egész estés filmet készített az Aeropark. Az Évszázad a magasban: 100 éves a magyar kereskedelmi repülés című alkotás online, e cikk végén is megtekinthető.

Így telt el egy évszázad a magasban

1923-ban szálltak fel az első magyar légitársaságok repülőgépei menetrend szerinti útjaikra Bécs felé – a Malert Mátyásföldről és az Aëroexpress Rt. a Gellért tértől, a Duna vizéről. Azóta sok minden történt földön és levegőben egyaránt. Budaörstől Ferihegyen át Debrecenig, a Junkerstől a Tu-154-esen át az Airbus A321Neo-ig, a termináltól a hangárokon át az irányítótoronyig.

Az Aeropark egész estés dokumentumfilmet készített a centenáriumi évfordulóra, amelynek bemutatóját a Polgári Repülés Világnapjára időzítette. A film egyes jeleneteit számoly különböző helyen forgatták, hogy ízelítőt adjanak az elmúlt évszázad momentumaiból és bemutassák a legérdekesebb magyar repülős helyszíneket, aviátorokat, típusokat, fordulópontokat.

zgalmas történetek, különleges vállalkozások, fedélzeti és repülőtéri kulisszatitkok, pilótagenerációk, nem hétköznapi karrierek, historikus repülőgépek, heroikus értékmentések.

A film mintegy 40 szereplője egytől egyig a légiközlekedés elhivatott megszállottja, szolgálója. Nemcsak hivatásukról, hanem magukról is mesélnek ablakot nyitva a hőskorra és a modern világra.

Évszázad a magasban: 100 éves a magyar kereskedelmi repülés

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben