Hamburg repülőtér felfüggesztették

Felfüggesztették a légi forgalmat Hamburgban egy iráni repülőgép elleni támadás veszélye miatt

by Kassay Tamás

Minden leállt a hamburgi repülőtéren (HAM) egy iráni repülőgép elleni támadás veszélye miatt. Jelenleg sem felszállások, sem leszállások nem történnek. – írja a Spiegel.

Az iráni fővárosból, Teheránból érkező repülőgép elleni támadás veszélye miatt a hamburgi repülőtéren teljesen felfüggesztették a légi közlekedést.

Délután 12 óra 40 perc óta nem történtek fel- és leszállások.

– közölte a repülőtér szóvivője a dpa hírügynökséggel.

A Flightradar képén jól látszik, hogy a máskor zsúfolt hamburgi légtér teljesen üres. A járatok indulását elhalasztották, az eddigi adatok alapján várhatóan 15:30-tól kezdődhet el visszaállni a megszokott szolgáltatás. Ennek megfelelően akár több órás késésre is lehet számítani a hamburgi járatokon.

A hamburgi repülőtéren felfüggesztették a légiforgalmat

A német szövetségi rendőrség szóvivője a dpa-nak elmondta, hogy a szervezet reggel kapott egy e-mailt, amelyben a Teherán-Hamburg járat megtámadásával fenyegetőztek. A rendőrség nagyon komolyan vette ezt a fenyegetést és megtették a szükséges lépéseket. A háttérről egyelőre bővebbet nem lehet tudni.

A támadással fenyegetett iráni gép 12.20-kor landolt Hamburgban, és jelenleg egy különleges területen tartózkodik. A 198 utas és a személyzet 16 tagja időközben elhagyta a gépet, és most egy elkülönített területen biztonsági ellenőrzésen vesznek részt. A repülőgépet és a poggyászokat átvizsgálták.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben